MBS neemt Niemans Beton in Vianen over


Vianen (Utrecht), 20110214 -- MBS uit Soest heeft heipalenfabrikant Niemans BV uit Vianen overgenomen. Daarmee ontstaat qua oppervlakte een van de grootste betonfabrieken in Nederland. Vanwege de strategische ligging aan de afslag van de snelwegen A2 en de 27 in Vianen is het grote samengevoegde terrein een logistiek knooppunt van formaat. MBS ziet duidelijk synergie in de samenvoeging en wil met nieuwe innovatieve producten versterkt uit de crisis komen.

Niemans Beton is in bouwend Nederland bekend als kwaliteitsleverancier van voorgespannen heipalen. MBS is bekend geworden door haar bijzondere wijze van kelderbouw met de gepatenteerde MBS-afzinkkelder® en groeit sterk als cascobouwer.

Tevens is MBS tegenwoordig producent van Bubble-Deck® vloeren waarmee spraakmakende projecten als de nieuwbouw van de Rabobank te Utrecht en het Ministerie van Justitie te den Haag zijn uitgevoerd.

De fabriek van MBS genaamd MultiBeton BV is al gevestigd in Vianen en verwerft nu samen met de naastgelegen fabriek van Niemans Beton BV een sterke positie in Midden Nederland.

MBS wil met deze overname haar centrale marktpositie uitbouwen en verstevigen en een concurrerende speler blijven in prefab beton. Als een van de weinige bouwers in Nederland kan MBS een rol van betekenis spelen in de produktie en bouw van funderingen, kelderbouw, vloeren en cascobouw. 

MultiBouwSystemen BV