Skype lanceert Mobile Partner Program voor operators

Efficiënte oplossing met lage bandbreedte voor markten met lage 3G-penetratie

LUXEMBURG--(BUSINESS WIRE)-- 20110214 --

Skype heeft vandaag een Mobile Partner Program aangekondigd voor operators die actief zijn binnen markten met een lage 3G-breedbandpenetratie. Het programma is erop gericht de Skype-ervaring aan te bieden aan een breed publiek van mobiele-telefoongebruikers. Het stelt carriers in staat een gevarieerd aanbod aan te bieden in een competitieve marktomgeving. Dit programma is een vervolg op de succesvolle samenwerkingsverbanden die Skype reeds is aangegaan met de operators Verizon, KDDI en Hutchison 3.

Het Mobile Partner Program van Skype is een vereenvoudigd programma voor operators waarbij wordt gebruikgemaakt van een speciaal voor dit doeleinde gecreëerde client/server-oplossing. De specifiek voor operators ontwikkelde oplossing maakt het gebruik van Skype mogelijk op een uitgebreid spectrum van handsets, waaronder smartphones en feature phones. Deze oplossing, geoptimaliseerd voor efficiënte benutting van de bandbreedte, houdt de verbinding van gebruikers in stand met een minimale impact op de levensduur van de batterij en een minimaal dataverbruik.

Operators die deelnemen aan dit programma kunnen hun klanten een snelle, gebruiksvriendelijke Skype-ervaring aanbieden die werkt op de uiteenlopende OS-platforms van meer dan 100 verschillende smartphones en feature phones. Via Skype worden hun gebruikers in staat gesteld gratis te telefoneren met en expresberichten te verzenden naar andere Skype-gebruikers. Verder kunnen de klanten profiteren van de lage tarieven van Skype voor betaalbaar bellen naar mobiele en vaste telefoons vrijwel overal ter wereld.

“We zien een toenemende vraag naar gedifferentieerde diensten onder mobiele-telefoonoperators overal ter wereld,” aldus Russ Shaw, VP en GM van de afdeling Mobile bij Skype. “Ons programma voor mobiele-telefoonoperators stelt operators in markten in opkomst in staat aansluiting te vinden bij de mondiale Skype-community en tegelijk een fantastische gebruikerservaring aan te bieden op diverse mobiele toestellen.”

Operators die belangstelling hebben voor dit programma kunnen contact opnemen met het mobile business development team van Skype via: mpp@skype.net.

Over Skype

Skype is een communicatieplatformaanbieder die zich ten doel stelt barrières voor communicatie te slechten. Met een op internet aangesloten apparaat kunnen familieleden, vrienden en collega's gratis met elkaar in contact blijven door middel van messaging, voice en video. Ook kunnen zij tegen lage kosten bellen naar vaste of mobiele telefoons vrijwel overal ter wereld. Skype heeft onlangs groepsvideo gelanceerd, waarmee groepen van meer dan twee personen samen dingen kunnen doen zonder dat ze bij elkaar zijn.

Skype, opgericht in 2003 en gevestigd in Luxemburg, kan gratis worden gedownload op computers, mobiele telefoons en andere verbonden apparaten vanaf www.skype.com.

Nieuws en updates van Skype vindt u op de blog blogs.skype.com, via Twitter op twitter.com/skype of op Facebook: www.facebook.com/skype.

Toegang tot een breedbandinternetverbinding is vereist. Skype is geen vervanging voor traditionele telefoondiensten en kan niet worden gebruikt voor noodgevallen.

Skype, gerelateerde handelsmerken en logo's en het S-symbool zijn handelsmerken van Skype Limited.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Skype Technologies
Sravanthi Agrawal
Head of Mobile & EMEA PR
E-mail: sravanthi@skype.net
Skype: sagra28
Mobiel: +44(0)7584235114
of
Text 100
Martin Ebert
E-mail: martin.ebert@text100.de
Skype: ebert_text100

Mobiel: +49 176 19837034