Maryam Rajavi: Volksopstanden in Iran tonen wil voor omverwerping


Maryam Rajavi: Volksopstanden van vandaag tonen het verlangen naar de omverwerping van dit regime

Den Haag, 20110214 -- In een reactie op de protesten van het Iraanse volk van vandaag zei Maryam Rajavi, de gekozen presidente van de Nationale Raad van Verzet van Iran (NCRI), dat de volksopstanden van vandaag in Teheran en vele andere steden met slagzinnen als "weg met de dictator'' de wil van het Iraanse volk toont om het religieuze fascistische regime van Iran omver te werpen.

De drang en wil van de Iraanse vrouwen en in het bijzonder de jongeren, hebben de grote aantallen politiemachten van het Iraanse regime overweldigd.

Net als in Egypte en Tunesië zal het Iraanse volk de opstand voort zetten totdat dit regime omver geworpen wordt in zijn totaliteit en om democratie en de volkssoevereiniteit vast te stellen. Rajavi riep de internationale gemeenschap op tot volledige sancties tegen het Iraanse regime en roept op om alle banden te verbreken en dringende maatregelen te nemen om de gearresteerden van vandaag vrij te krijgen.

Vroeg in de middag gingen duizenden Iraniërs verschillende delen van Teheran op ondanks de ongekende onderdrukkende maatregelen. Het volk kwam in gevecht met de veiligheidstroepen van het Iraanse regime. Zij vielen het volk aan met traangas en wapenstokken. 

In de afgelopen weken heeft het Iraanse regime drie leden van de Iraanse oppositiegroep, de People's Mojahedin Organization of Iran (PMOI) geëxecuteerd om angst te creëren en volksopstanden te voorkomen. 





KampAshrafComite