Kobo™ en Samsung Electronics breiden relatie uit

Kobo eReading Service vooraf geïnstalleerd in de Readers Hub op de nieuwe Samsung GALAXY S II

BARCELONA, Spanje--(BUSINESS WIRE)-- 20110214 --

Kobo, de enige pure-play wereldwijde eReading service, en Samsung Electronics Co., Ltd, een wereldwijd leider in mobiele technologie, kondigden aan dat zij hun relatie hebben uitgebreid naar Samsung's kernproduct, de smartphone. Vandaag de dag staat Kobo vooraan in de “Readers Hub” van de Samsung GALAXY Tab, die door velen van 's werelds grootste mobiele operators en elektronische detailhandelaren op alle continenten verkocht wordt. Voortaan zal Kobo ook op de nieuwe Samsung GALAXY S II, gelanceerd tijdens de MWC 2011, vooraf worden geïnstalleerd.

De Kobo eReading-toepassing, vooraf geïnstalleerd op de Samsung GALAXY Tab en Samsung GALAXY S II geeft consumenten over de hele wereld een out-of-the-box eReading-evaring, met toegang tot Kobo's catalogus met meer dan 2,2 miljoen e-boeken; van de populairste nieuwe uitgaven en de New York Times® Bestsellers, tot meer dan 1 miljoen gratis titels (variërend van 18e eeuwse romantische romans tot thrillers), tot de meest bekende literaire meesterwerken.

“We zijn verheugd dat we onze samenwerking met Samsung hebben uitgebreid en dat eReading via twee van Samsung’s topapparaten bekrachtigd wordt,” zie Michael Serbinis, CEO van Kobo. “Onze visie is om een uitzonderlijke eReading-ervaring naar consumenten over de hele wereld te brengen door elk boek op elk apparaat aan te bieden. Met zijn gestroomlijnde en prachtig heldere scherm is de Samsung Galaxy S het ideale apparaat voor consumenten om het plezier van eReading onderweg te ontdekken.”

Bezoek deze week de stand van Samsung op de Mobile World Congress Show om een demonstratie van Kobo eReading service op beide Samsung-apparaten bij te wonen.

Kobo is toegewijd om klanten van een keuzemogelijkheid te voorzien en dat is waarom het open standaarden zoals ePUB en PDF ondersteunt. Hierdoor hebben klanten de vrijheid om boeken uit meerdere bronnen zoals hun plaatselijke eBibliotheek te verkrijgen. Zoals bij alle Kobo-toepassingen, zal de Kobo-toepassing op de Samsung-apparaten gesynchroniseerd zijn met elk Kobo-enabled apparaat, zodat klanten toegang hebben tot hun Kobo-account voor continue leesplezier over meerdere platformen.

Voor meer informatie, ga naar www.kobo.com.

Over Kobo, Inc.

Kobo is een wereldwijde eReading service ondersteund door meerderheidsaandeelhouder Indigo Books & Music, Borders Group, REDgroup Retail en Cheung Kong Holdings. Kobo is van mening dat klanten de mogelijkheid moeten hebben om elk boek op elk apparaat te kunnen lezen. Met een catalogus van meer dan twee miljoen e-boeken, tijdschriften, kranten en een open platform, maakt Kobo het mogelijk dat retailers, fabrikanten van apparatuur en mobiele operators de vreugde van eReading naar alle klanten, overal brengt. Voor meer informatie, ga naar www.kobo.com.

Over Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. Is een wereldwijd leider in halfgeleiders, telecommunicatie, digitale media en technologieën voor digitale convergentie met een geconsolideerde omzet in 2009 van US$116,8 miljard. Met ongeveer 188.000 werknemers in 185 kantoren verspreid over 65 landen, bestaat het bedrijf uit acht zelfstandig opererende bedrijfseenheden: Visuele Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics, erkend als één van de snelst groeiende merken te wereld, is een toonaangevende producent van digitale televisies, geheugenchips, mobiele telefoons en TFT-LCDs. Voor meer informatie, ga naar www.samsung.com.

Over Samsung Media Solutions Center (MSC)

Het Media Solution Center (MSC), opgericht in juni 2008, heeft als kanaal gediend voor het leveren van inhoud en diensten aan alle apparaten van Samsung Electronics, waardoor de mogelijkheden van de apparaten verbeterd werden. De nadruk van de consument wijzigt zich van hardwaretechnologie en prestatie naar waarde, aangedreven door inhoud en diensten geoptimaliseerd voor het apparaat. Om met deze dynamische marktomgeving om te gaan drijft het Media Solution Center de democratisering van de inhoud en het service ecosysteem voort. Samsung legt de nadruk op zijn competentie in gedifferentieerde inhoud, open platforms, evenals in het creëren van inhoud voor een verscheidenheid aan servicekanalen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sparkpr voor Kobo
Sheila Bryson, +1 415-321-1891

sheila@sparkpr.com