Unie van Waterschappen

Dinsdag, 25. Januari 2011

Uitnodiging 'Cradle to cradle voor waterschappen'

Maandag 14 februari 2011 organiseert de Unie van Waterschappen een inspiratiebijeenkomst over 'Cradle to cradle' bij het Waterschap Veluwe in Apeldoorn. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd met Michael Braungart, de bekende grondlegger van dit duurzaamheids- en innovatieconcept.

Braungart is bijzonder geïnteresseerd in de taken en werkzaamheden van de waterschappen en ziet kansen. De Unie van Waterschappen wil met deze bijeenkomst bijdragen aan de uitvoering van het Klimaatakkoord en het duurzaam handelen van waterschappen.

Voorbeelden

Aan de hand van concrete voorbeelden wordt ingegaan op de praktijk van de waterschappen en gekeken waar de kansen en toepassingsmogelijkheden liggen.

Duurzaamheid

Bijvoorbeeld op het gebied van duurzame energiewinning en terugwinning van grondstoffen (fosfaat). Maar ook voor duurzaam inkopen en in het dagelijks beheer en onderhoud van bij voorbeeld dijken en watergangen.

Inspirerend

Ook zal een relatie worden gelegd met inspirerende voorbeelden uit bedrijfsleven en buitenland. Inspirerende voorbeelden uit het bedrijfsleven in binnen- en buitenland laten de kracht zien van Cradle to cradle als economisch innovatieconcept.

Doelgroepen

Het ochtendeel is bedoeld voor bestuurders en directie. Het middagdeel is is meer gericht op de praktische uitvoering. Voor elk waterschap zijn maximaal 4 plaatsen beschikbaar (2 voor het ochtenddeel en 2 voor het middagdeel).

Programma Ochtend (bestuurders en directie)


* 09.30 Ontvangst

* 10.00-10.10 Welkom (door Gert Verwolf, portefeuillehouder Klimaatakkoord)
* 10.10-12.00 Presentatie en discussie (Michael Braungart en Katja Hansen)
* 12.00 Lunch

Middag (projectleiders, strategische beleidsmedewerkers en inkopers)


* 13.00 Ontvangst

* 13.30-16.30 Interactieve sessie EPEA (Katja Hansen e.a.)
* 16.30 Borrel

Meer informatie

Aanmelden kan via secretariaat@uvw.nl. Voor meer informatie over deze dag kunt u contact opnemen met Rafaël Lazaroms, coördinator van het Actieprogramma Klimaatakkoord via telefoonnummer 06 51 74 84 65 of e-mail: rlazaroms@uvw.nl. De klimaatcoördinator van uw waterschap coördineert de aanmeldingen.