Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, donderdag 3 februari 2011


- Persbericht -

Leermeester & leerling
Bas Heijne en Hassan Bahara

Een nieuwe serie over een oud fenomeen: de overdracht van kennis en kunde van generatie op generatie. Vanaf 14 februari organiseert de Rode Hoed een reeks interviews tussen leermeester en leerling. De eerste aflevering staat in het teken van de columnist. Onder leiding van Daniël van der Meer spreken Bas Heijne (1960) en Hassan Bahara (1978) op maandag 14 februari in de Vrijburgzaal van de Rode Hoed over hun overeenkomsten en verschillen.

Bas Heijne (1960) is columnist, romancier, interviewer en essayist. Sinds tien jaar schrijft hij een tweewekelijkse column voor NRC Handelsblad. Zijn laatste boek is Harde liefde - Nederland op zoek naar zichzelf.

Hassan Bahara (1978) is auteur van Een verhaal uit de stad Damsko en Ik, Driss (samen met Asis Aynan) en tevens columnist voor NRC Handelsblad.

Voor de zomer zullen vier ontmoetingen tussen schrijvende leermeesters en leerlingen plaatsvinden:

14 februari - de columnist: Bas Heijne en Hassan Bahara 14 maart - de onderzoeksjournalist: Joost Oranje en Huib Modderkolk 11 april - sprekers en onderwerp nog niet bekend. 25 mei - de romancier: Adriaan van Dis en Daan Heerma Voss

Organisatie: de Rode Hoed. Aanvang 20.30 uur, café open 19.00 uur. Toegang: gratis. Aanmelden via rodehoed@rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 6385606.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde persbericht-