Ingezonden persbericht


Hilversum, donderdag 10 februari 2011

DORPSDOKTER ROSEMARIE WERKT IN MADAGASKAR
De Dorpsdokter, maandag 14 februari om 19.25 uur op Nederland 1

Tijdens het nieuwe seizoen van De Dorpsdokter zijn huisartsen Roelof Moes, Piet Speelman en Rosemarie Poutsma wekelijks te volgen vanuit de huisartsenpraktijk in Nijeveen. De tweede aflevering van De Dorpsdokter staat in het teken van het werk van huisarts Rosemarie in Madagaskar. Meer informatie is te vinden op www.eo.nl/dedorpsdokter.

Dorpsdokter Rosemarie in Madagaskar
Hoewel Rosemarie met veel plezier werkt in de huisartsenpraktijk in Nijeveen gaat ze ook graag op avontuur. Ze zei daarom 'ja' toen de Evangelische Omroep haar vroeg om mee te gaan naar Madagaskar. Daar vliegt de MAF (Mission Aviation Fellowship) naar moeilijk bereikbare gebieden om medische hulp te verlenen.

In de tweede aflevering van De Dorpsdokter blikt Rosemarie terug op haar belevenissen in Madagaskar. Zoals spreekuren onder een grote boom zonder de normale medische hulpmiddelen en ingewikkelde operaties onder een partytent afgeschermd door een klamboe met gaten. "Met veel bewondering heb ik een groep artsen mogen vergezellen tijdens hun werk in vrijwel onbereikbare gebieden in Madagaskar. De artsen voorzien op vrijwillige basis een zo groot mogelijke groep mensen van de meest noodzakelijke medische zorg. Hiervoor hebben ze zeer weinig middelen beschikbaar, maar wel een schat aan ervaring en kennis. Het was voor mij een indrukwekkende reis. Ik kijk erop terug met veel respect voor iedereen die betrokken is bij de organisatie en uitvoering van de medische safari's. Het is schrijnend om te zien dat de hulp, zoals deze nu geboden wordt, onvoldoende is om iedereen te helpen. Er zou zo veel meer mogelijk moeten zijn." Ook in de uitzendingen van Nederland Helpt is er vanaf donderdag 17 februari aandacht voor het werk van Rosemarie in Madagaskar.

Over De Dorpsdokter
Dit seizoen volgt De Dorpsdokter Roelof Moes, Piet Speelman en Rosemarie Poutsma. Ze werken in een praktijk in Nijeveen, een landelijk dorp in de provincie Drenthe. Nijeveen heeft ongeveer 3.600 inwoners en maakt sinds 1998 deel uit van de gemeente Meppel.

De Dorpsdokter, aflevering 2, maandag 14 februari om 19.25 uur op Nederland 1.

Noot voor de redactie,