Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 14 februari 2011

Vragen van de leden Spekman en Vermeij (beiden PvdA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over fraude in het Westland


* Bent u bekend met het bericht 'Kamp: nog te veel fraudeurs in het Westland' http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/1834451/2011/02/14/Kamp-nog-te-veel-fraudeurs-in-het-Westland.dhtml ?


* Wat gaat de regering, naast voortzetting van de inspecties door het WIT, ondernemen om het aantal fraudeurs verder terug te brengen?


* Bent u bereid de capaciteit van de Arbeidsinspectie uit te breiden naar een niveau waarop de slagkracht groter is, zoals eerder voorgesteld in het amendement-Spekman (32 123 XV nr.42)? Zo nee, waarom niet?


* Acht u het tijd voor een zwarte lijst van herhaaldelijke overtreders van sociale wetgeving, in het Westland en daarbuiten? Zo nee, waarom niet?


* Acht u het boeteniveau hoog genoeg? Bent u met de PvdA-fractie van mening dat het verhogen van de boetes bij economische delicten als in het Westland vaak geconstateerd, bij kan dragen aan de oplossing van het probleem? Zo nee, waarom niet?

PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag