Politie Twente

Twee huisverboden uitgereikt

Enschede

Een 38-jarige man uit Enschede heeft zondag 13 februari een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 25-jarige vriendin. Een 31-jarige man uit Enschede heeft zaterdag 12 februari een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 23-jarige echtgenote. (20110013354/2011013154)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Met 1,59 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Borne
Een 23-jarige automobilist uit Hengelo raakte maandag 14 februari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandag 14 februari omstreeks 02.30 uur controleerden surveillerende agenten op de Weerseloseweg in Borne, een bestuurder van een auto. Hij viel op door zijn snelle rijden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 23-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,59 promille uit. De automobilist is een beginnend bestuurder en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2011013584)

17-Jarige jongen beroofd van zijn telefoon, politie zoekt getuigen Enschede
Zondagavond 13 februari werd een 17-jarige jongen uit Enschede beroofd van zijn telefoon. De politie is op zoek naar de dader en/of getuigen.

Zondagavond 13 februari omstreeks 22.00 uur fietste de 17-jarige jongen uit Enschede over de Geessinkweg, ter hoogte van de hockeyvelden. Ter hoogte van 'het bos' werd de jongen door een onbekende man van de fiets getrokken en die pakte direct de telefoon uit de hand van de jongen. De 17-jarige jongen wist te ontkomen en fietste snel weg van de man. De dader had het volgende signalement: . Man
. Mogelijk Turks uiterlijk
. Normaal postuur
. Ongeveer 1,85 cm lang
. Hij droeg een heuptasje
. Zwarte broek en zwarte schoenen . Zwart Nike petje

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving of de dader kennen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011013563)

Inbreker op heterdaad betrapt

Enschede
Een 40-jarige man uit Arnhem werd maandag 14 februari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een poging inbraak in een woning op de Pasteurstraat in Enschede.

Omstreeks 01.15 uur zag een bewoner van een woning aan de Pasteurstraat een onbekende man bij zijn achterdeur staan. De politie werd direct ingeschakeld. De onbekende man ging op de vlucht, maar de snel ter plaatse gekomen politie kon de man direct opsporen door inzet van een politiehond. De man hield zich verscholen in een achtertuin. De 40-jarige verdachte uit Arnhem kon door de politie worden aanhouden. Hij was in het bezit van inbrekerswerktuig. Bij navraag bleek dat de man meerdere antecedenten heeft op het gebied van inbraak, diefstallen, verduistering en zeden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011013579)

Man aangehouden na mishandeling van eigen hond Overdinkel
Donderdag 27 januari werd een zwaargewonde hond bij een dierenkliniek in Oldenzaal binnengebracht. Een 24-jarige man uit Overdinkel bracht de hond als zijnde een gevonden dier, in de hoop goedkoop van de hond af te komen. Uit onderzoek bij de dierenkliniek bleek de hond in december te zijn geopereerd voor een gebroken poot. De hond zou toen van de trap af zijn gevallen. De operatie is door een dierenkliniek in Borne uitgevoerd en daar kon de personalia van de eigenaar worden achterhaald. De toen ingezette pin moest binnen 4 weken worden verwijderd. De eigenaar van de hond is hierin nalatig geweest met alle gevolgen van dien. De hond heeft onnodig veel pijn geleden. De poot van de hond kon nog net van amputatie worden gered door de dierenkliniek in Oldenzaal. De afdeling hondengeleiding van de politie Twente startte een onderzoek. De 24-jarige man uit Overdinkel bleek de eigenaar van de hond te zijn en heeft zijn hond op een goedkope manier proberen te dumpen. Hij werd aangehouden. De man bekende nalatig te zijn geweest. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Na verhoor kon de man het politiebureau verlaten. De man moet ook nog de twee rekeningen betalen bij de dierenklinieken. (2011012240)

Fietsendief op heterdaad betrapt Haaksbergen
Een 17-jarige jongen uit Haaksbergen werd zondag 13 februari aangehouden, omdat hij betrapt werd met een gestolen fiets.

Zondagmiddag 13 februari omstreeks 16.45 uur zagen surveillerende agenten op de Dr. Prinsstraat een jongen lopen met een fiets welke hij aan de achterzijde omhoog hield. De jongen werd aangesproken en naar de herkomst van de fiets gevraagd. Hij bekende direct de fiets te hebben gestolen bij het busstation in Haaksbergen. De 17-jarige jongen uit Haaksbergen werd aangehouden. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011013502)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

14 februari 2011
053-4555588

---- --