Ingezonden persbericht


Studie naar het functioneren en de functies van het autonome zenuwstelsel 14 februari 2011

Positief effect Geactiveerde Zuurstof op autonome zenuwstelsel opnieuw aangetoond in studie

Tijdens het vierde internationale Symposium "Herzfrequenzvariabilität" (Martin Luther universiteit in Halle (D) heeft professor dr. Kuno Hottenrott de conclusies gepresenteerd van zijn placebo gecontroleerde onderzoek naar de effecten van Geactiveerde Zuurstoftherapie op de HRV in rust.

Samen met zijn collegae S. Muller en M. Steiner heeft hij een significante invloed op het autonome zenuwstelsel waargenomen.

Hij omschrijft dit als een acuut vagaal effect. Professor Hottenrrott pleit voor verder onderzoek naar de longitudinale effecten van de therapie.

De Heart Rate Variability - de afstand tussen de hartslagen - wordt gebruikt als maat voor het functioneren van het autonome zenuwstelsel.

Deze invloed is al eerder in studies van dr. Michael Kucera, professor Klaus Jung, dr. Marion Burman, dr. Anders Willstedt, dr. Erich Krämer en dr. Ulrich Knop vastgesteld.

U vindt al deze studies - samen met onderzoeken naar de effecten op het aerobe prestatievermogen - op onze website voor zorgprofessionals.