Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Grammy voor cd '54' van Metropole Orkest
'Best Instrumental Arrangement' van Vince Mendoza

Hilversum, 14 februari 2011 - Vannacht is tijdens de 53ste editie van de jaarlijkse Grammy Awards in Los Angeles bekendgemaakt dat de cd '54' van het Metropole Orkest en gitarist John Scofield is onderscheiden met een Grammy in de categorie 'Best Instrumental Arrangement'. De Grammy is voor het openingsnummer Carlos, een compositie van John Scofield die is gearrangeerd door Vince Mendoza.

Scofield is doorgaans terughoudend in het aangaan van betrekkingen met een orkest, maar heeft zich voor dit project laten overtuigen door de flexibiliteit van het Metropole Orkest als geheel, de solistische kwaliteiten van de individuele musici en het meermalen bekroonde arrangeerwerk van Vince Mendoza. Dit leidde in mei 2010 tot het uitbrengen van de cd '54' - het resultaat van een inmiddels langdurige samenwerking tussen Scofield, Mendoza en het Metropole Orkest.

'Vince is one of the most creative arrangers today and his sensibilities are perfect for my compositions', zei John Scofield destijds. De cd werd in de pers zeer positief onthaald. 'Combining Mendoza's stunning arrangements and some of Scofield's best playing in years is a milestone in both artists' discographies', schreef John Kelman voor All about jazz.com. 'Hun combinatie geeft een buitengewoon avontuurlijk statement af', aldus René Steenhorst in De Telegraaf van 26 juni 2010.

Het album '54' was tevens genomineerd in de categorie 'Best Large Jazz Ensemble Album'. In de categorie 'Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s)' was het titelnummer Based On A Thousand True Stories van het album A Thousand True Stories van het Metropole Orkest en de Noorse zangeres Silje Nergaard genomineerd.

In november 2009 ontving het Metropole Orkest een Latin Grammy voor het album Ivan Lins & The Metropole Orchestra in de categorie 'Mejor Álbum de Música Popular Brasileña' (Best Brazilian Album).


---