Persbericht

Zakelijke uitgevers omarmen Adobe Digital Publishing Suite voor Android Tablets Adobe Content Viewer nu beschikbaar voor Android en zorgt voor een unieke ervaring bij het lezen van magazines en kranten op Android 3.0 (Honeycomb) Tablets

Amsterdam, 14 februari 2011 ­ Tijdens het Mobile World Congress heeft Adobe Systemes Incorporated (Nasdaq:ADBE) aangekondigd dat grote uitgevers, waaronder Condé Nast, Dennis Publishing, Martha Stewart Living Omnimedia en National Geographic gebruikmaken van Adobe® Digital Publishing Suite tools om hun belangrijkste titels te ontwikkelen en te verspreiden op Android(TM) tablets. Door de nieuwe Content Viewer voor Android als onderdeel van de Adobe Digital Publishing Suite in te zetten, zijn uitgevers in staat om het bereik van hun content aanzienlijk te vergroten. Dit doen zij door de content toegankelijk te maken voor een brede range van Android tablets die binnenkort op de markt komen.

"Naast de iPad verwachten lezers dat hun favoriete magazines en kranten ook te bekijken zijn op Android apparaten", stelt David Wadhwani, senior vice president Creative and Interactive Solutions Business Unit bij Adobe. "Dankzij Adobe's innovatieve oplossingen voor digital publishing kunnen onze publishing partners nu ook aantrekkelijke uitgaven ontwikkelen voor het Android platform. Miljoenen potentiële lezers en abonnees zullen hierbij zorgen voor een snelle expansie van digitale titels. De explosieve groei van Android apparaten gaat voor uitgevers een cruciale rol spelen bij het bouwen van winstgevende en duurzame ondernemingen."

De Content Viewer voor Android, beschikbaar via het Adobe Digital Publishing Suite prerelease-programma, biedt een rijke leeservaring met intuïtieve navigatie, rijke visuals, zeer interactieve overlays en HTML 5-ondersteuning. Daarnaast biedt het een robuuste set van statistieken die verzameld kunnen worden met de Content Viewer. Hiermee kunnen uitgevers diepgaande analyses uitvoeren naar de impact van redactionele artikelen en advertenties.

"National Geographic ontwikkelt content die mensen al meer dan honderd jaar inspireert", stelt David Griffin, hoofdredacteur E-Publishing bij National Geographic. "Wij verheugen ons erop om content op een flexibele en eenvoudige manier beschikbaar te stellen aan consumenten op diverse tablets. National Geographic biedt veel meerwaarde aan consumenten die ervoor kiezen om de 50 beste foto's van National Geographic te ervaren op een Android tablet."

"Wij willen met de Adobe technologie een paar van de meest geliefde en invloedrijke magazines ter wereld uitbrengen op het Android Platform", stelt Joe Simon, chief technology officer bij Condé Nast. "Samen hebben Condé Nast en Adobe een grote invloed gehad op hoe digitale magazines ontwikkeld, verspreid en gelezen worden met digitale edities van WIRED en The New Yorker."

De Adobe Digital Publishing Suite tools kunnen ingezet worden om content te creëren voor apparaten die Android 2.2 en Android 3.0 besturingssystemen ondersteunen. Content Viewer voor Android is direct beschikbaar voor publishing klanten via het Adobe Digital Publishing Suite Prerelease program. De huidige ondersteuning voor directe toegang en in-app aankoopmogelijkheden binnen de Apple App Store en de geplande ondersteuning voor in-app facturatie binnen de Android Market biedt uitgevers flexibele verkoopmodellen die het beste aansluiten bij hun lezersdoelgroep.

Over Adobe Digital Publishing Suite
Adobe Digital Publishing Suite biedt een complete set van gehoste diensten en een viewer-technologie waarmee uitgevers digitale content kunnen creëren, publiceren, optimaliseren en rechtstreeks kunnen verkopen aan consumenten via content-retailers of mobiele marktplaatsen. De Digital Publishing Suite is gebaseerd op Adobe Creative Suite® en Adobe InDesign® CS5-software en maakt het ontwerpen en distribueren van innovatieve leeservaringen mogelijk in de volledige huisstijl van de uitgever. Als end-to-end oplossing, biedt de suite van tools klanten de mogelijkheid om rijke digitale content te creëren, distribueren, verkopen en analyseren via de desktop en tablets.

Meer informatie is beschikbaar op www.adobe.com/digitalpublishing en op de digital Publishing blog: http://blogs.adobe.com/digitalpublishing.

Adobe Systems Incorporated
Adobe verandert de wereld door het leveren van digitale ervaringen. Voor meer informatie bezoek: www.adobe.nl.

Een PDF van dit persbericht vindt u hier: http://bit.ly/gWzxkU

Voor verdere informatie kunt u kijken op: http://bit.ly/gm1NNc

Altijd als eerste de laatste persberichten van Adobe Systems Benelux via deze RSS-feed: feed://www.lewiswire.com/nl/rss.php?client=385

Kijk ook op de Adobe-Twitter: http://www.twitter.com/adobesystemsnl