Ingezonden persbericht


Persbericht

Woudrichem, maandag 14 februari 2011

Nieuwe wijk Almkerk gaat Den Doorn heten

Almkerk wordt de komende jaren aan de westkant, bij de sportvelden, uitgebreid met een nieuwe wijk. Totaal worden zo'n 130 woningen gerealiseerd. Deze nieuwe wijk verdient een nieuwe naam! Woonlinie heeft in het najaar van 2010 een prijsvraag uitgeschreven in de lokale kranten. Totaal kwamen zo'n 60 ideeën binnen. De gemeente Woudrichem en Woonlinie hebben gezamenlijk de nieuwe naam gekozen: Den Doorn. Een herkenbare naam voor mensen uit Almkerk, passend bij de historie van de plek.

Deze naam werd op maandag 14 februari 2011 door wethouder Bas de Peuter van de gemeente Woudrichem middenin de nieuwe wijk bekend gemaakt. Maar liefst zeven mensen hadden Den Doorn als idee ingestuurd. Zij kregen een prijs uit handen van de wethouder en directeur bestuurder Peter van den Heuvel van Woonlinie. Mevrouw Daniëlle de Waal was de gelukkige winnares van de hoofdprijs: een dinercheque van

E 100.

Wethouder De Peuter nam voorafgaand aan de bekendmaking van de nieuwe naam plaats in een kraan en nam de laatste sloopwerkzaamheden op zich. Hij trok het vroegere badmeestershuisje naar de grond. Samen met de directies van Rabobank Altena, Servicebioscoop Hollywoud en Woonlinie werd vervolgens op de punt van de nieuwe wijk een groot bord onthuld voor Den Doorn.

De partijen die samenwerken voor de nieuwe wijk Den Doorn namen allen kort het woord. Piet Pruijssers van Rabobank Altena vertelde dat de Rabobank bewust voor deze centrale plek aan de N322 gekozen heeft voor haar nieuwe hoofdkantoor. "Almkerk is al van vroeger uit een soort van bestuurlijk centrum in het gebied van de verschillende dijkdorpen. Vandaag is een mooie stap gezet op weg naar een heel ander aanzicht van Almkerk." Laban Duijnhouwer kijkt er naar uit om hopelijk aan het einde van dit jaar al mensen in zijn nieuw bioscoop te ontvangen. Wethouder Bas de Peuter wenste "alle partijen veel plezier en voortvarendheid toe in de samenwerking" en hoopt dat ze met elkaar de snelheid erin houden om deze duurzame nieuwe wijk te ontwikkelen.

Met de bekendmaking van de nieuwe naam is ook een nieuwe website gelanceerd. Bekijk de vernieuwde website voor Den Doorn op www.woneninalmkerk.nl.

================EINDE PERSBERICHT ===============




Ingezonden persbericht