Vopak NV

Koninklijke Vopak N.V. Westerlaan 10 3016 CK Rotterdam

Persbericht

Vopak: Voordracht tot benoeming van de heer Simon Lam als lid van de Raad van Commissarissen Rotterdam, 14 februari 2011

P E R S

Vopak maakt de voordracht bekend van dhr. Simon Lam Chun Kai (1947) als lid van de Raad van Commissarissen per 27 april 2011. De voordracht van de heer Lam volgt op het besluit de Raad van Commissarissen uit te breiden van vijf naar zes leden. De heer Lam wordt voorgedragen op grond van zijn uitgebreide kennis van en senior management ervaring in de Aziatische petrochemische industrie. Zijn kennis- en ervaringsprofiel completeert dat van de huidige leden van de Raad van Commissarissen. Deze voordracht tot benoeming als lid van de Raad van Commissarissen zal op de agenda staan van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die zal worden gehouden op 27 april 2011 in het World Trade Centre te Rotterdam. De agenda en aandeelhouderscirculaire van deze vergadering is vanaf 16 maart 2011 beschikbaar op de website van Vopak. Tot zijn pensionering in mei 2010 was dhr. Lam CEO van CNOOC Shell Petrochemicals Company Ltd in China en Venture Director van Shell Eastern Petrochemicals Complex i n Singapore.

Profiel Vopak Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten. Vopak exploiteert 80 terminals met een opslagcapaciteit van 28,7 miljoen kubieke meter in 31 landen. Deze liggen op strategische plaatsen voor gebruikers ten opzichte van de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olieindustrie, voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat voor een groot aantal industrieën.