CNV Vakmensen


CNV Vakmensen blij met uitspraak rechter; acties gaan door!

14 februari 2011
Het openbaar vervoer in de stad is belangrijk; vooral veel ouderen, jongeren, minder mobiele mensen en mensen zonder auto maken hier gebruik van. Grootschalige bezuinigen in het openbaar vervoer brengen dus veel mensen in de problemen.

Maandag 14 februari diende een kort geding tegen de acties vanuit het stadsgewest Haaglanden. Daar waar de gemeente Amsterdam de acties van het openbaar vervoer ondersteunt, komt stadsgewest Haaglanden juist in actie tégen de acties. Het lijkt dit stadsgewest te ontgaan dat goed openbaar vervoer van groot belang is voor elke inwoner van Den Haag en dus ook voor henzelf.

40% minder openbaar vervoer

Voor één dag willen de werknemers van vervoerder HTM laten zien wat de consequenties zijn, als er 40 procent minder openbaar vervoer is. Zo wordt op 15 februari voor iedereen direct duidelijk, dat bezuinigingen van deze omvang, gewoonweg niet kunnen.

Inkeer

Wij zijn dan ook blij dat de rechter de werknemers van HTM in het gelijk heeft gesteld. We hopen dat de politiek mede door deze acties tot inkeer komt en bezuinigingen van deze omvang niet doorvoert.
---