Gemeente Brummen


Praat u weer mee over het Eerbeeks centrumplan?

(Oorspronkelijke publicatie datum: 20-01-2011)

Het dorp Eerbeek staat aan de vooravond van een herinrichting van het dorpscentrum. Bij het ontwikkelen van de plannen hiervoor worden inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties in Eerbeek actief betrokken. Op 15 en 16 februari worden er twee debatavonden georganiseerd. Wilt u aan een van deze avonden deelnemen, dan moet u zich hiervoor wel tijdig aanmelden.

De structuurvisie voor het Centrumplan Eerbeek is vastgesteld en op 1 december 2010 is ook het Akkoord op Hoofdlijnen door de vier samenwerkende partijen getekend. Er wordt nu hard gewerkt aan een samenwerkingsovereenkomst (SOK). Diverse uitvoeringsplannen worden voorbereid. Maar hoe gaan we invulling geven aan de ambities en uitdagingen die in de plannen zijn verwoord? Hoe geven we samen richting aan de verdere uitwerking van de gemaakte plannen? Welke concrete keuzes maken we bijvoorbeeld als het gaat om zoveel mogelijk duurzame maatregelen te treffen? En hoe gaan we de ambities waarmaken in een tijd waarin bezuinigingen aan de orde van de dag zijn.

Nu aanmelden
Wilt u meepraten over de toekomstige ontwikkeling van Eerbeek? Over de keuzes die gemaakt moeten worden? Meld u zich dan tijdig aan voor een van de twee burgerdebatten in zaal Spoorzicht in Eerbeek. Dit kan door een e-mail te sturen naar centrum-eerbeek@brummen.nl. Doe dit uiterlijk voor vrijdag 4 februari 2011. Geef in u mail aan: voorkeursavond, naam, adres en woonplaats en uw rol (bijvoorbeeld burger, ondernemer of toerist). U ontvangt dan op 8 februari een bevestiging van de aanmelding en meer informatie over de bijeenkomst. Heeft u geen internet? Dan kunt u zich ook aanmelden via de uitknipbon die u aantreft in GemeenteThuis van woensdag 26 januari 2011.

Op weg naar een samenwerkingsovereenkomst
Sprengenland Wonen (voorheen woningstichting Eerbeek), Roosdom Tijhuis en Bouwfonds werken samen met de gemeente Brummen aan de plannen voor een vernieuwing van het dorpscentrum van Eerbeek. Na het ondertekenen van de intentieovereenkomst in 2008 en het vaststellen van het alom bejubelde masterplan eind 2009 is het ondertekenen van het Akkoord op Hoofdlijnen op 1 december 2010 een volgende stap om te komen tot concrete uitvoeringsplannen. De gemeenteraad besloot op 26 november 2010 om een forse financiële bijdrage te leveren aan het centrumplan voor Eerbeek. Via twee inhoudelijke moties heeft de gemeenteraad nog enkele uitspraken gedaan met het oog op de komende onderhandelingen voor de samenwerkingsovereenkomst. Zo moet er binnen de financiële kaders gezocht worden naar zoveel mogelijk maatregelen met een duurzaam karakter. Ook moet het college van de raad kijken naar mogelijkheden voor versobering en fasering van de plannen.

Meer informatie
Meer informatie over het centrumplan voor Eerbeek vindt u op deze speciale projectpagina. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit project? Neem dan con-tact op met de projectleider, de heer J. Asma. Hij is bereikbaar via tel. (0575) 56 82 32 of per e-mail: centrum-eerbeek@brummen.nl.