Gemeente Brummen


Tot vrijdag 4 februari: aanmelden voor Eerbeeks burgerdebat

(Oorspronkelijke publicatie datum: 01-02-2011)

Via het e-mailadres centrum-eerbeek@brummen.nl stromen de eerste aanmeldingen binnen voor deelname aan de nieuwe burgerdebatten op 15 en 16 februari 2011 over het centrumplan Eerbeek. Iedereen die graag mee wil praten over de verdere invulling van dit plan kan dit doen. Om de avonden goed te kunnen organiseren is het wel van belang dat u zich dan vooraf per e-mail even aanmeld. Dit kan nog tot uiterlijk vrijdag 4 februari.

Opzet avonden
De burgerdebatten beginnen met een korte presentatie en vervolgens vinden er vier workshops plaats. Vier themas staan hierbij centraal en aan de hand van een aantal stellingen worden deze themas besproken. Om te zorgen voor een goed verloop van de beide debatten, is het nodig dat de deelnemers zich vooraf aanmelden. Het makkelijkst kan dit door een e-mail te sturen naar centrum-eerbeek@brummen.nl. Doe dit uiterlijk voor vrijdag 4 februari 2011. Geef in u mail aan: voorkeursavond, naam, adres en woonplaats en uw rol (bijvoorbeeld burger, ondernemer of toerist). U ontvangt dan op 8 februari een bevestiging van de aanmelding en meer informatie over de bijeenkomst.

Samenwerking
Sprengenland Wonen, Roosdom Tijhuis en Bouwfonds werken samen met de gemeente Brummen aan de plannen voor een vernieuwing van het dorpscentrum van Eerbeek. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst (SOK). Diverse uitvoeringsplannen worden voorbereid. Ook hierbij willen de samenwerkingspartners graag de bevolking van Eerbeek betrekken. Vandaar dat er twee burgerdebatten worden georganiseerd op dinsdag 15 en woensdag 16 februari. Daarbij komen vragen aan bod zoals: hoe geven we invulling aan de ambities en uitdagingen die in de eerdere plannen zijn verwoord? Hoe geven we samen richting aan de verdere uitwerking van de gemaakte plannen? Welke concrete keuzes maken we bijvoorbeeld als het gaat om zoveel mogelijk duurzame maatregelen te treffen? En hoe gaan we de ambities waarmaken in een tijd waarin bezuinigingen aan de orde van de dag zijn.

Meer informatie
Meer informatie over het centrumplan voor Eerbeek vindt u op deze projectpagina op onze website. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit project? Neem dan contact op met de projectleider, de heer J. Asma via telefoonnummer (0575) 56 82 32 of mailadres centrum-eerbeek@brummen.nl.