Gemeente Valkenburg aan de Geul

Viering verjaardag Valkenburg op 15 februari

Opgraving Geulpoort en stadswal belicht

Op dinsdag 15 februari viert Valkenburg weer haar verjaardag. Dat gebeurt op basis van de oudste vermelding in een historisch document. Daarin staat dat op 15 februari 1041, precies 970 jaar geleden, goederen te Falchenberg, zoals de plaats toen heette, door de latere Duitse keizer Hendrik III werden geschonken aan zijn nicht Irmengardis.

De verjaardag in dit lustrumjaar wordt gevierd met bijeenkomst in het stadhuis van Valkenburg aan de Geul. Henk Kwakkernaat, tevens bestuurslid van de stichting â15 Februariâ, zal een beeldverslag geven van de opgravingen aan zowel de Geulpoort als de stadswal nabij de Geul op het Walramplein. Bij beide projecten was hij nauw betrokken.

De bijeenkomst begint om 20:00 uur en is vrij toegankelijk. In verband met de beperkte ruimte worden belangstellenden verzocht hun deelname uiterlijk 10 februari aan te melden via email paulssen@planet.nl of telefonisch 043 6099227.

De âStichting 15 Februariâ, die na de viering van het 950-jarig bestaan werd gevormd, heeft ten doel de verjaardag van Valkenburg jaarlijks op of rond de datum van 15 februari onder de aandacht te brengen.

Â