Geen toekomst zonder inspraak jongeren

10/02/2011 16:59

Youth and the City

Uitnodiging voor de pers

2e Landelijke vakdag over jongerenparticipatie op 15 februari in Utrecht

Jongerenparticipatie is zowel binnen de overheid als bij andere organisaties een belangrijk onderwerp. Zeker nu forse bezuinigingen moeten worden doorgevoerd en er steeds zwaarder gesteund gaat worden op de inzet van vrijwilligers. Daarom organiseert Youth and the City op 15 februari 2011 de tweede editie van de Landelijke Dag van de Jongerenparticipatie. Op deze branche-overstijgende vakdag staat het stimuleren en optimaliseren van jongerenparticipatie centraal.

Dinsdag 15 februari PASTOE FABRIEK 10.00 - 17.30 uur, Rotsoord 3, 3523 CL Utrecht

De Landelijke Dag van de Jongerenparticipatie is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig jongeren betrekt bij bijvoorbeeld beleidsontwikkeling of actieve deelname door jongeren aan de maatschappij. Op deze vakdag spreekt onder andere Micha de Winter, hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht. Naast het vergaren van kennis door diverse sprekers, staat het délen van kennis deze dag ook centraal. Er worden ruim twintig interactieve en inspirerende workshops aangeboden door onder andere FNV Jong, Mira Media, Forum en LAKS. Deelnemers leren op deze vakdag jongeren te binden en te boeien en jongerenparticipatie naar een hoger niveau te tillen.

Alan Bredenhorst en David Steur, initiators van deze landelijke vakdag en ontwikkelaars van verschillende jongerenparticipatie methodieken: "Gemeenten, woningcorporaties, scholen en welzijnsinstellingen hebben vaak moeite om jongeren te betrekken bij beleid. Met jongerenpanels, meet & greets, media gerelateerde bijeenkomsten en structurele jongerenparticipatie projecten zoals jongerenambassadeurs en jongerenpanels kun je hier concrete oplossingen bieden."

De aanpak van Youth and the City waarbij jongeren en beleidsmakers elkaars taal leren begrijpen werkt effectief. Daarnaast is de kennis en ervaring van jongeren zelf altijd een inspiratiebron voor hun werk. Deze werkmethodiek past Youth and the City nu al toe in het voortraject van de Landelijke Dag van de Jongerenparticipatie: enkele Utrechtse organisaties worden getraind en gecoacht in jongerenparticipatie. Op 15 februari worden de resultaten hiervan gepresenteerd.

Voor meer informatie over de Landelijke Dag van de Jongerenparticipatie kunt u terecht op www.dagvandejongerenparticipatie.nl





http://www..dagvandejongerenparticipatie.nl