Haagse Hogeschool


Duits filmfestival De Haagse Hogeschool

Van 15 t/m 22 februari as organiseert de opleiding European S tudies van De Haagse Hogeschool voor de vijfde keer een Duits filmfestival. Dit festival, onderdeel van het programma â Zukunft Deutschland â, heeft als thema HEIM@ - S tad * Platteland

Zukunft Deutschland speelt in op de toenemende vraag van Nederlandse bedrijven en instellingen naar hoogopgeleid personeel dat goed Duits spreekt. De studenten verdiepen met dit project hun kennis van de Duitse samenleving en de Duitse taal en vergroten hun kansen op de Nederlands-Duitse arbeidsmarkt.

Het project Zukunft Deutschland bestaat uit gastcolleges, bedrijfsbezoeken, studiereizen en culturele activiteiten en wordt afgesloten met een stage in Duitsland. De deelnemers zijn daarmee goed uitgerust om succesvol op de Duits â Nederlandse arbeidsmarkt te opereren, waar tot nu toe door een gebrekkige kennis van het Duits miljarden euros per jaar mis worden gelopen.

Programmering

Er worden drie films vertoond in de Aula van De Haagse Hogeschool. De vertoning start steeds om 16.00 uur. Na afloop van de derde film op 22 februari vindt een quiz plaats waarbij een weekend Hamburg voor twee personen kan worden gewonnen.

Dinsdag 15 februari

S oul Kitchen (D, 2009 - 99 min. â regie: Fatih Akin)

Zinos, een Griekse Duitser, runt het eetcafé âSoul Kitchenâ in Hamburg. De zaken staan er echter niet goed voor. De komst van een nieuwe chef-kok brengt daar gelukkig verandering in: âSoul Kitchenâ wordt plotseling een hippe tent en het geld stroomt binnen. Maar met één factor heeft Zinos geen rekening gehouden: zijn broer Ilias (Moritz Bleibtreu), een sympathieke schurk met een gokverslaving die zijn restaurant bijna om zeep helpt.

Donderdag 17 februari 2011

Beste Zeit (D, 2007 â 95 min. â regie: Marcus H. Rosenmüller)

De 17-jarige Kati en haar vriendin Jo wonen in een klein dorpje in Beieren. Ze dromen over hun toekomst, over vrijheid en avontuur. Katiâs droom kan werkelijkheid worden wanneer zij de mogelijkheid krijgt om in Amerika te gaan studeren. Maar dat betekent wel dat zij haar grote liefde Mike moet achterlaten. En dan is er ook nog Rocky, Katiâs beste vriend, die stiekem verliefd is op haar â¦

Dinsdag 22 februari 2011

Lola rennt (D, 1998 â 81 min. â regie: Tom Tykwer)

Lola (Franka Potente) krijgt een telefoontje van haar vriend Manni, een kleine crimineel (Moritz Bleibtreu): hij is door een stommiteit DM 100.000 (⬠50.000) kwijtgeraakt. Als hij niet binnen 20 minuten dat geld terug heeft, zal hij door zijn criminele vrienden worden vermoord. Lola gaat hem helpen. Rennend doorkruist zij heel Berlijn om aan het geld te komen, telkens weer opnieuw en telkens andere keuzes makend.