Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer boos om stilleggen RandstadRail 3 en 4

Morgen, dinsdag 15 februari, rijden zowel RandstadRail 3 als 4 niet als gevolg van een staking bij HTM. De gemeente Zoetermeer vindt dit volstrekt buiten alle proporties. Met de staking worden tienduizenden reizigers die dagelijks van de RandstadRail gebruik maken gedupeerd. Veel Zoetermeerders hebben geen alternatief om op hun werk of opleiding te komen.
De medewerkers van HTM staken uit protest tegen de plannen van het kabinet om fors te bezuinigen op het openbaar vervoer. Ook wethouder Haring van de gemeente Zoetermeer maakt zich daar grote zorgen over. "Ik snap de bezorgdheid van de medewerkers van de vervoersbedrijven maar ik vind de acties buiten alle proporties voor de inwoners van Zoetermeer. De verbinding van Zoetermeer met Den Haag ligt morgen plat. Daarnaast ligt woensdag de verbinding met Rotterdam er uit omdat dan de RET staakt."

De wethouder heeft inmiddels contact gehad met het Stadsgewest Haaglanden, de opdrachtgever van het openbaar vervoer. Zij is het met Zoetermeer eens en onderneemt acties om de gevolgen te beperken. Ook heeft de wethouder zijn zorgen neergelegd bij de directie van HTM.