Politie Groningen

Dinsdag 15 februari 2011

Provincie Groningen , 15-02-2011

Winkeldieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandag meerdere winkeldieven aangehouden die hun slag wilden slaan in diverse winkels in de stad Groningen. Zo werden maandagmiddag een 28-jarige man en

vrouw uit Oude Pekela aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerkster van babyspeciaalzaak in de Protonstraat in Groningen betrapte het duo bij het stelen van een blender. Nadat de man de winkel had verlaten ging de medewerkster achter de winkeldief aan. Hij stapte in een auto en wilde wegrijden. De medewerkster moest opzij springen om niet aangereden te worden. Zij bleef ongedeerd. De vrouwelijke winkeldief bedreigde het overige personeel met geweld. Het personeel zag dat de 28-jarige vrouw hierna wegliep en een restaurant aan het Hoendiep binnenging. Hierop werd direct de politie gewaarschuwd. Beide verdachten konden kort daarna door agenten in het restaurant worden ingerekend. De gewelddadige duo werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De blender werd in beslaggenomen. Beide verdachten zullen vandaag worden gehoord. Maandagavond liep een 46-jarige man uit Leek in een supermarkt aan het Wielewaalplein tegen de lamp. Hij werd door een winkelbeveiliger betrapt bij het stelen van drank en snoep. Hij werd overgedragen aan de politie. De gestolen spullen bleven achter in de supermarkt. Na onderzoek bleek dat de Leekster afgelopen dagen al eerder was aangehouden voor hetzelfde vergrijp. In overleg met de officier van justitie werd hij ingesloten. Maandagavond werd een 45-jarige veelpleger uit Groningen aangehouden. Hij werd in een supermarkt aan de Beren betrapt bij het stelen van levensmiddelen en cosmetica ter waarde van 75 euro. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudstraat. De gestolen spullen bleven achter in de supermarkt. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbreker overlopen bij inbraak

VRIESCHELOO De politie doet onderzoek naar een woninginbraak in Vriescheloo. Maandagmiddag probeerde een onbekende persoon in te breken in een woning aan de Esdoornweg in Vriescheloo. Een alerte getuige hoorde gestommel en nam een kijkje. Vermoedelijk werd de inbreker daardoor gestoord en ging er vandoor. De getuige zag dat de inbreker daarna wegreed in een auto en waarschuwde de politie. Op zoek naar de mogelijke dader(s) stelden agenten direct een onderzoek in de omgeving in. Dit leidde niet tot de aanhouding. De politie kent de identiteit van de dader. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding na bedreiging

GRONINGEN - De politie heeft maandagavond een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. Agenten reageerden op een melding van een vervelende man in de Prinsenstraat. Hij zou personeel van een supermarkt bij het laden en lossen lastig vallen. Toen agenten de Stadjer op zijn gedrag aanspraken bedreigde hij de agenten met de dood. Hierbij maakte hij met zijn hand een schietbeweging in de richting van de dienders. De man werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurster rijdt door na aanrijding

HOOGEZAND De politie heeft maandagavond een 19-jarige vrouw uit Hoogezand aangehouden. Agenten reageerden op een melding van aanrijding in de Aalbersestraat in Hoogezand. Het bleek dat een geparkeerde auto was aangereden en dat de dader er daarna vandoor was gegaan. De uitlaat van auto was achtergebleven. De politie ging op onderzoek uit en trof op de Dreeslaan een auto zonder uitlaat aan. Op basis van kentekengegevens werd de bestuurster opgespoord. Zij bekende dat zij de geparkeerde auto had aangereden. De vrouw werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Er bleek geen alcohol in het spel te zijn. Nadat verhoor kon zij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist geeft valse naam op

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht op de Froukemaheerd in Groningen een 25-jarige automobilist uit Groningen bekeurd. De bestuurder viel op toen hij met hoge snelheid over de Emingaheerd reed. Nadat de agenten de automobilist langs de kant hadden gezet, bleek dat de Stadjer niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Bovendien gaf hij een valse naam op. Met twee bekeuringen op zak kon hij zijn weg weer vervolgen.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 14 februari 2011 op diverse plaatsen op snelheid.

Garmerwolde: N360:aantal geregistreerde voertuigen: 1447, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Leens: N361:aantal geregistreerde voertuigen: 799, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Noordbroek: N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1690, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Schildwolde: Meenteweg:aantal geregistreerde voertuigen: 234, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Aduard: N355:aantal geregistreerde voertuigen: 1200, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Grijpskerk: N388:aantal geregistreerde voertuigen: 429, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Harkstede: Hoofdweg:aantal geregistreerde voertuigen: 388, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand: Gorechtlaan:aantal geregistreerde voertuigen: 1451, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

In Westerlee aan de Hoofdweg werd een algemene controle gehouden. Er werden tien bekeuringen uitgedeeld. Onder andere voor het niet rechts rijden en het inhalen over een dubbele doorgetrokken streep. Vier mensen droegen hun gordel niet en drie mensen kregen een bekeuring omdat ze te snel reden. En één bestuurder belde niet handsfree.