Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 15-02-2011

Handgranaat aangetroffen

UTRECHT- Op maandagochtend werd een granaat aangetroffen in een bedrijf.

Omstreeks 09.05 uur trof een medewerker van een bedrijf aan de Hudsondreef een niet ontplofte handgranaat aan in het pand. De politie werd direct gewaarschuwd en het pand werd afgezet. De EOD werd ingezet en maakte de granaat onschadelijk.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Utrecht stad.

Straatroof

UTRECHT Maandagmorgen vond op de Biltstraat een beroving plaats. Een vrouw die geld wilde pinnen was het slachtoffer.

Een 65-jarige vrouw uit Utrecht stond omstreeks 11.55 uur bij een geldautomaat aan de Biltstraat te pinnen. Toen de vrouw haar geld uit de automaat wilde pakken werd zij hard opzij geduwd door een man. De man pakte het geld uit de automaat en rende weg. De politie is op zoek naar getuige(n).

Het signalement van de verdachte luidt, man, rond de 30 jaar oud, 1.75 mtr. lang, normaal postuur en een bleek gelaat. Een getuige verklaarde dat de man mogelijk van Oost Europese afkomst was. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Man steelt terrasmeubilair

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 februari een man aangehouden omdat hij terrasmeubilair had gestolen.

Omstreeks 01.35 uur zagen agenten een man met vier terrasstoelen op zijn nek uit de richting van de Waterpoort komen lopen. De agenten vertrouwden het niet en controleerden de man. De 33-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, kon niet aangeven hoe hij aan de stoelen kwam. Ook was hij rondom dronken.

Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Agenten zagen dat de stoelen vermoedelijk van een stapel losgemaakt waren bij een horecagelegenheid in de Korte Koestraat.

Bestuurder onder invloed veroorzaakt aanrijding

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed en een voetganger had aangereden.

De politie kreeg rond 19.45 uur een melding van een aanrijding op de Burgemeester van Tuyllkade. Ter plaatse troffen agenten een 59-jarige fietser uit Utrecht aan. De man was van zijn fiets gereden door een 53-jarige automobilist uit Utrecht. De fietser was licht gewond geraakt. De automobilist rook naar alcohol en moest een blaastest afleggen.

Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 880 ug/l uit. De bestuurder werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie twee minderjarige jongens aangehouden omdat zij hadden ingebroken in een huis.

Twee agenten in burger liepen omstreeks 12.20 uur in de omgeving van de Johan Wagnerkade. Op de hoek met het Victor Hugoplantsoen stonden twee jongens met vuilniszakken in hun handen. Toen de agenten dichter bij kwamen zagen zij dat in de vuilniszakken een TV zat. Bij het zien van de politie ging het tweetal er vandoor. De jongens werden gevolgd en via de meldkamer werd een opvallende politie-eenheid opgeroepen.

De jongens konden uiteindelijk in de omgeving van de Lessinglaan aangehouden worden. In de vuilniszakken zat een tv en een laptop. Aan de hand van de signalementen van de verdachten, beiden 17 jaar uit Utrecht, werd duidelijk dat de jongens mogelijk verantwoordelijk waren voor een inbraak aan de Rhijnvis Feitstraat. De twee werden voor verhoor ingesloten.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Satreweg vond maandagavond een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats de fietser brak zijn ruggenwervel.

Een 28-jarige vrouw uit Utrecht stak omstreeks 19.35 uur ter hoogte van het Alfrinkplein de weg over. Plotseling werd de vrouw aangereden door een auto. De vrouw vloog door de lucht en kwam op het wegdek terecht. Hierbij brak zij haar ruggenwervel en werd naar het ziekenhuis overgebracht. In de auto zaten twee personen, een man van 41 en één (gegevens onbekend). Beiden mannen wezen naar elkaar als het gaat om de vraag wie achter het stuur heeft gezeten. De mannen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.