Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht, 15-02-2011

Verkeersongeval met letsel

LOENEN AAN DE VECHT Twee jongens op een bromfiets moesten op maandagmiddag naar het ziekenhuis, na een ongeval met een personenauto.

Rond 15.45 uur zagen agenten tijdens een surveillance op de Rijksstraatweg een ongeval tussen een personenauto en een bromfiets. Beide voertuigen kwamen uit de richting van sportcomplex De Heul. De bestuurder van de personenauto, een 38-jarige man uit Loenen aan de Vecht, kruiste het fietspad toen hij een oprit van een woning wilde oprijden. De bromfiets, met daarop twee 16-jarige jongens uit Loenen aan de Vecht, reed hierbij tegen de auto aan. De jongens zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Eén van de jongens heeft vermoedelijk een beenfractuur opgelopen.

Man aangehouden

BREUKELEN Een man werd op maandagmiddag aangehouden, omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich droeg.

De politie kreeg omstreeks 12.00 uur de melding van een verdachte situatie op de Akelei in Breukelen. Een man stond met een vaag verhaal in de tuin bij een woning. De bewoner stuurde hem weg en waarschuwde de politie. Agenten troffen een man, die voldeed aan het opgegeven signalement, in de omgeving aan. Na controle bleek dat de 25-jarige man uit Tiel, inbrekerswerktuigen bij zich had. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving; de politie zoekt getuigen

BREUKELEN Een man raakte in de nacht van maandag op dinsdag zijn portemonnee kwijt door een babbeltruc.

Omstreeks 00.00 uur kreeg de politie melding van diefstal op de parkeerplaats Ruwiel langs de A2 richting Amsterdam, ter hoogte van Breukelen. Een 30-jarige man uit Litouwen zat in zijn camper, toen er werd aangeklopt en zijn portier werd geopend. De man deed alsof hij van de immigratiedienst was, keek in de kampeerwagen en vroeg om zijn paspoort en portemonnee. Hij wilde zogenaamd het geld controleren op echtheid en nam het mee naar zijn auto. In die auto, een zilverkleurige Opel Vectra station, zat een andere man achter het stuur. De man stapte in en de auto reed weg. Het slachtoffer is nog achter de verdachten aangereden, maar kon ze niet bijhouden.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Zware mishandeling; politie zoekt getuigen

MAARSSEN De politie onderzoekt de zware mishandeling van een 24-jarige man uit Wijk bij Duurstede.

Het incident vond plaats op zaterdag 12 februari omstreeks 23.30 uur in de wijk Bloemstede, net na de fietsertunnel Duivenkamp/Bloemstede. Het slachtoffer liep tengevolge van de mishandeling ernstig letsel op aan zijn hoofd en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk of een operatie binnenkort noodzakelijk is. Bij de confrontatie waren twee groepen, bestaande uit 10 tot 15 personen, betrokken.

Van diverse getuigen is al een verklaring opgenomen, maar het kan zijn dat er nog meer getuigen zijn. In ieder geval wil de politie in contact komen met een vrouw, die daar in de directe omgeving twee honden uitliet. Zij kan een belangrijke getuige zijn. Niet alleen deze vrouw, maar mogelijk ook andere getuige(n) en iedereen die informatie heeft over dit ernstige incident, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie Maarssen via het telefoonnummer 0900-8844.

Poging inbraak auto

OUDEWATER Twee jongens op een rode scooter trachtten goederen uit een auto te stelen.

Op dinsdag 15 februari omstreeks 05.00 uur meldde een bewoner aan de Vlasakker dat twee personen bezig waren in te breken in zijn personenauto. Toen het duo betrapt werd, gingen de personen er op een rode scooter vandoor. De bestuurder droeg een zwarte jas met capuchon. De bijrijder had een tenger postuur en droeg een lichte spijkerbroek. Uit onderzoek aan de auto bleek dat er een ruit was vernield. Daarna was getracht om het navigatiesysteem uit het dashboard te halen. Er zijn geen goederen gestolen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept eventuele getuigen op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.