Rechtbank Arnhem


Man uit Alphen veroordeeld voor ontucht vrijgesproken van verkrachting

Arnhem, 15 februari - De rechtbank Arnhem heeft een 54-jarige man uit Alphen wegens gebrek aan wettig bewijs vrijgesproken van verkrachting. De rechtbank beschikte alleen over een aangifte zonder enig steunbewijs. Deze verklaring, tegenover een verdachte die ontkent, is, mede gelet op de laatste jurisprudentie van de Hoge Raad, onvoldoende om het feit wettig te kunnen bewijzen.

Voornoemde man is wel veroordeeld voor het gedurende een periode van één maand plegen van ontucht met deze aangeefster, een aan zijn zorg en waakzaamheid toevertrouwde minderjarige.

Voor wat betreft de op te leggen werkstraf heeft de rechtbank aansluiting gezocht bij de eis van de officier van justitie. De door de officier van justitie gevorderde voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden komt de rechtbank aan de hoge kant voor. Niet alleen dient de rechtbank rekening te houden met de ernst van het feit (het betreft hier niet een enkele keer plegen van ontucht, maar meermalen) maar tevens met de persoonlijke omstandigheden van verdachte. Voorts dient rekening te worden gehouden met de omstandigheid dat de feiten nu al 19 maanden geleden hebben plaatsgevonden.

Gelet op het voorgaande heeft de rechtbank een veroordeling uitgesproken van een gevangenisstraf voor de duur van 6 weken voorwaardelijk alsmede een werkstraf voor de duur van 200 uur, bij niet of niet tijdig verrichten daarvan te vervangen door 100 dagen hechtenis met aftrek.

LJ Nummer

BP4408

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 15 februari 2011 Naar boven