Gemeente Maasgouw


Buurtbemiddeling

Iedereen wil prettig wonen. Helaas komt het voor dat u zich soms ergert aan het gedrag van uw buren. Kleine ergernissen kunnen leiden tot een flinke ruzie.

Buurtbemiddeling bemiddelt in een beter contact tussen u en uw buren. Heeft u tot nu toe zonder resultaat bij uw buren aangekaart dat u last heeft van rommel, vernieling, stank of overhangende takken? Onze deskundige en speciaal opgeleide vrijwilligers horen het verhaal van beide buren en nodigen u vervolgens uit voor een bemiddelingsgesprek op neutraal terrein. Onze ervaring leert dat één of twee gesprekken voldoende zijn om het contact met uw buren te verbeteren. Uiteindelijk blijft u zelf verantwoordelijk voor het oplossen van uw onenigheid.

Voor wie?
Iedereen die een oplossing zoekt voor een conflict met zijn buren of buurtgenoten kan zich aanmelden bij Buurtbemiddeling. Het maakt niet uit of u in een koop- of in een huurhuis woont. Het enige wat we van u verwachten is dat u er samen met uw buren uit wilt komen. Alleen door goed naar elkaar te luisteren komen er praktische oplossingen voor uw ergernissen. Buurtbemiddeling bemiddelt niet als er sprake is van buitensporige agressie, alcohol- of drugsverslaving, psychiatrische problematiek, aanvaringen met instanties of conflicten binnen één familie. Daarvoor zijn andere hulpinstanties. Ook organisaties, zoals wooncorporaties en politie, kunnen u adviseren contact met ons op te nemen of melden u, na uw toestemming, bij ons aan.

Hoe kunt u ons bereiken?
Telefoon: 06-20 28 05 76 (spreek eventueel uw bericht in en wij bellen u terug).
E-mail: info@buurtbemiddelingmiddenlimburg.nl
Internet: www.buurtbemiddelingmiddenlimburg.nl

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00