D66

dinsdag 15 februari 2011

Gebroken beloften VVD niet in StemWijzer

D66 dient een klacht in bij verkiezingswebsite StemWijzer. Kiezers worden verkeerd voorgelicht. Dat staat vandaag in Sp!ts. D66-Kamerlid Wouter Koolmees wijst erop dat alle gebroken verkiezingsbeloftes van de VVD niet in StemWijzer zijn verwerkt.

Ontslagrecht

De kiezer wordt misleid in zijn zoektocht naar een partij om op te stemmen voor de Eerste Kamer. D66-Kamerlid Wouter Koolmees: "Vooral de antwoorden van de VVD kloppen niet. Zo doet de partij niets aan het ontslagrecht en zit Nederland onder andere daardoor de komende jaren met 100.000 extra werklozen, terwijl StemWijzer nu zegt dat de VVD het ontslagrecht wel moderniseert. Dat klopt dus niet."

Net zoveel als de PvdA

De sociaal-liberaal wil dat kiezers goed worden ingelicht over wat ze van een partij kunnen verwachten. "De VVD bezuinigt volgens StemWijzer zoveel, dat het begrotingstekort in 2015 is weggewerkt. Ook dat klopt niet. Aan het eind van dit kabinet is er nog steeds een gat van 6 miljard euro op de begroting. De VVD bezuinigt ongeveer net zo veel als de PvdA. Dat moet helder zijn in de stemwijzer." Aldus Koolmees.

AOW-leeftijd niet omhoog

De AOW-leeftijd gaat de komende tien jaar niet omhoog, terwijl de kosten van de AOW in deze kabinetsperiode met 5 miljard euro stijgen. De VVD doet daar de komende verkiezingen niets aan. De verkiezingswebsite doet echter anders vermoeden.