IVN Nederland


Vogelhuisjes timmeren en ander vogelwerk

Terwijl wij binnen voor de kachel zitten, zijn de vogels buiten alweer bezig met de 'voorbereidingen' voor het nieuwe seizoen. Ze zoeken een geschikte plek waar ze later een nestje kunnen bouwen. Veel vogels gebruiken graag een nestkastje omdat ze blij zijn een plekje gevonden te hebben om te nestelen of te slapen. Bovendien is een nestkast voor vogels een helpende hand omdat steeds meer natuurlijke nestplaatsen verdwijnen. Gaten en kieren in gebouwen worden dichtgemaakt, oude daken worden vervangen en oude boomholtes zien we ook niet veel meer.

Aan de slag dus! We gaan nestkasten timmeren zodat de vogels worden gelokt en jullie in de lente het 'gezinsleven' van de vogels van dichtbij kunnen zien! Eerst kijken we of jullie de vogels een beetje kennen en doen we het elektrospel. Deze activiteit is voor kinderen van 7-12 jaar. Bij deze activiteit vragen we een vader, moeder, opa of oma mee te helpen.

Maar....de winter is nog helemaal niet voorbij en de vogels hebben nog steeds honger! We gaan ze helpen door lekkere pindaslingers te maken, we gaan dennenappels vullen en we gaan voedselcake maken! Allemaal om in de tuin op te hangen. Helpen jullie mee zodat de vogeltjes met een lekker rond buikje de lente in gaan? Deze activiteit is voor de kleintjes: 4-6 jaar.

Vooraf reserveren noodzakelijk!

Meer foto's van vogelhuisjes bouwen

25 februari 2011 14:00 - 16:00 uur
Plaats: Marken
Locatie/vertrekpunt: Het Trefpunt - Marken
Kosten: Activiteit vogelhuisjes maken 5,- voor vogelvoedsel maken 1,- per kind
Georganiseerd door: IVN Waterland

Meer informatie bij:
Voor meer informatie en aanmelden:
Yvonne de Jong tel. 0299-603 039