Gemeente 's-Hertogenbosch

15-02-2011
Wethouder Eigeman plant beuk op schoolplein basisschool de haren

Maandag 14 februari heeft wethouder Eigeman van de gemeente 's-Hertogenbosch samen met leerlingen van de Basisschool de Haren een beuk op het schoolplein geplant. De aanplant bij deze basisschool staat niet op zichzelf. Zo'n 30 basisscholen uit 's-Hertogenbosch maken gebruik het aanbod van de gemeente.

De gemeente geeft basisscholen de kans om extra groen aan te leggen op hun schoolterrein. Hiermee wil de gemeente extra groen in de wijken krijgen. Dit extra groen komt uit het programma `Groen voor schone lucht'. In dit programma zetten we groene maatregelen in om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Basisschool de Haren, gevestigd in de Brede Bossche School de Haren Donk en Reit heeft een zeer bijzondere boom. De school heeft deze van Sinterklaas gekregen. Wethouder Eigeman heeft samen met leerlingen van de school de boom geplant. Bijzonder was het lied dat dat de leerlingen zongen. Dit lied `op onze speelplaats staat een hele hoge boom' is speciaal hiervoor gemaakt.

Bij 11 basisscholen is nu groen geplant. Dit jaar krijgen ook de andere scholen bomen of ander groen. De gemeente heeft op verschillende plekken in de stad ook extra bomen geplant. Bijvoorbeeld 20 bomen in de binnenstad en laanbeplanting langs de Bruistensingel en de Stadionlaan. Ook groen langs de A2 en een groen dak op de fietsenstalling op het stationsplein. De gemeente wil niet alleen inzetten op luchtkwaliteit. Bewoners waarderen groen ook omdat het mooi is en voor de schaduw. Ook dit jaar worden nieuwe projecten voorbereid en uitgevoerd.