SHO publiceren eerste rapportage over hulpverlening in Pakistan

15/02/2011 11:51

ICCO

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) publiceren vandaag een eerste rapportage over de hulpverlening in Pakistan in de eerste drie maanden na de overstromingen. De SHO startten op 12 augustus 2010 de Nationale Actie 'Help slachtoffers overstromingen Pakistan' die 27,5 miljoen euro opbracht. In de eerste drie maanden is ruim 9,3 miljoen euro besteed aan vooral levensreddende hulp als onderdak, water en sanitaire voorzieningen, medische zorg en voedsel.

Eind juli tot begin september 2010 werd Pakistan getroffen door desastreuze overstromingen. Een gebied vijf keer zo groot als Nederland kwam onder water te staan. Ruim 20 miljoen mensen werden getroffen en er vielen bijna 2000 doden. Scholen, huizen, wegen, bruggen en akkers werden vernietigd. Jan van Doggenaar, voorzitter van de SHO-actie voor Pakistan is blij dat de SHO op de steun van het Nederlandse publiek konden rekenen. "Dankzij hun gulle gaven hebben we levens kunnen redden en kunnen we veel mensen in Pakistan door een cruciale fase heen helpen."

De rapportage gaat in op de verleende hulp tot 12 november. Tot dan toe is 9,3 miljoen euro besteed, dat is 34 procent van de totaalopbrengst. De SHO hebben afgesproken om de totaalopbrengst van de actie, 27,5 miljoen euro, binnen een jaar te besteden.De hulporganisaties concentreren zich op noodhulpactiviteiten. Ze verwachten dat het nog jaren gaat duren voordat de inwoners van Pakistan hun oude leven terug hebben.

Tot en met januari 2011 is circa 50 procent van de totale opbrengst van Giro 555 uitgegeven. Hierover zullen de SHO half april verantwoording afleggen in de tweede kwartaalrapportage.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.samenwerkendehulporganisaties.nl