Politie Gelderland-Zuid

Gepakt na straatroof

Nijmegen, 15-02-2011 o Maandagavond rond half elf kreeg de gemeenschappelijke meldkamer van de politie een melding dat een vrouw dat op de fiets was overvallen in de wijk Hatert door drie jongens. De jongens grepen haar tas en gingen er te voet vandoor. Twee van de drie werden aangehouden.

Twee getuigen, van 31 en 33 jaar hadden gezien hoe de 21-jarige vrouw uit Nijmegen was overvallen en konden de toegesnelde agenten de richting wijzen waarheen de jongens waren gevlucht. Zij waren alle drie donker gekleed en in de richting van de Jadestraat gerend. Meerdere agenten reden en liepen door de omgeving om de drie verdachten op basis van de opgegeven signalementen te zoeken. Ter hoogte van de Toermalijnstraat liepen twee van de drie jongens tegen agenten aan en werden aangehouden.

Ingesloten
Agenten die het terrein van de Winkelsteeg op liepen om te kijken of de derde jongen daar zou zijn, zagen in de verte een donker gekleed persoon wegrennen maar konden deze niet meer inhalen. Meerdere eenheden hebben uitgekeken naar de derde verdachte maar deze is maandagavond niet meer aangetroffen. De twee jongens, van 17 jaar uit Wanroij en 14 jaar uit Nijmegen, zijn overgebracht naar het hoofdbureau van de politie in Nijmegen en daar ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het overvallenteam van de politie verwacht op korte termijn de derde verdachte aan te houden. (13)

Laatst gewijzigd 15-02-2011 11:59 | © Regio Gelderland-Zuid |