Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek na brand

Ingen, 15-02-2011 o Dinsdagmorgen rond vier uur kon de brandweer het sein brandmeester geven nadat een chalet en een auto op park in Ingen in brand stonden. De eigenaar geeft aan dat de brand vermoedelijk is aangestoken nadat hij iemand bij zijn chalet zag en de politie start een onderzoek.

Om kwart over drie werd de gemeenschappelijke meldkamer gebeld over de brand. Daarbij werd vermeld dat een man verrast was door iemand bij zijn chalet en de dader vermoedelijk zijn chalet en auto in brand hadden gestoken. Aangekomen agenten zagen al van grote afstand dat de auto en het chalet al vol in de vlammen stonden. De brandweer was bezig met bluswerkzaamheden maar kon de auto of het chalet niet meer redden en rond vier uur werd het sein brandmeester gegeven.

Brandstichting
De agenten spraken met de eigenaar en deze 44-jarige man uit Ingen deed aangifte. De man vermoed namelijk dat het om brandstichting gaat. De man vertelde de agenten dat hij rond drie uur in de nacht gerommel hoorde rond zijn chalet en dat hij een persoon zag toen hij buiten kwam. Hij probeerde deze persoon weg te jagen en kort daarop zag de man uit Ingen de vlammen al uit het dak komen. Daarop heeft de man het alarmnummer 112 gebeld. (13)

Laatst gewijzigd 15-02-2011 12:19 | © Regio Gelderland-Zuid |