Gemeente Edam-Volendam

Fonds MaS Stagebieders 2011

Logo Fonds MaS De maatschappelijke stage is vanaf het schooljaar 2011-2012 verplicht voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. Om de implementatie van de stages te vergemakkelijken heeft het ministerie van OCW het 'Fonds MaS Stagebieders' opgezet in 2011, het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. Alleato beheert dit fonds. Wie kunnen een aanvraag doen bij dit fonds? Hoe werkt het? Daarover leest u hier meer.

Voor wie en waarvoor is het fonds bedoeld?

Lokale aanbieders van maatschappelijke stageplekken kunnen vanaf 1 februari 2011 in aanmerking komen voor een kleine bijdrage uit het 'Fonds MaS Stagebieders 2011'. De bijdrage is bedoeld voor activiteiten om stagiaires beter te kunnen begeleiden. Lokale stagebieders uit heel Nederland kunnen een aanvraag indienen.

Om hoeveel geld gaat het?

Het gaat om maximaal 2500 euro per aanbieder. Dat geld kan bijvoorbeeld worden besteed aan stageprojecten, materialen, trainingen of een innovatief idee om de begeleiding van stagiaires te organiseren.

Hoeveel aanvragen worden gehonoreerd?

Maximaal 21 aanvragen worden gehonoreerd. De aanvragen kunnen digitaal
- via een eenvoudige procedure - worden ingediend bij Alleato. Dat kan tussen 1 februari en 1 april 2011. Een commissie van onafhankelijke deskundigen gaat de aanvragen vervolgens beoordelen. Op 2 mei krijgen de stagebieders uitsluitsel.

Meer weten over de precieze voorwaarden?

Klik hier om te weten te komen wie precies in aanmerking komt voor het Fonds MaS Stagebieders 2011 en voor nadere informatie over de voorwaarden.

Aanvraag indienen
Een aanvraag indienen kan bij Alleato, van 1 februari tot 1 april 2011, met een digitaal aanvraagformulier. Om dit in te vullen en op te sturen: ga naar aanvragen Fonds MaS Stagebieders 2011