Gemeente Heerenveen


Onderzoek welzijnswerk in Heerenveen

De gemeente Heerenveen start binnenkort met een onderzoek naar het welzijnswerk in Heerenveen. Aanleiding hiervoor is het voornemen van de gemeenteraad om in 2014 EUR 200.000 op het welzijnswerk te bezuinigen.

Onderzoek

Het onderzoek richt zich als eerste op de vraag hoe welzijnstaken optimaal kunnen worden georganiseerd en op welke manier welzijnswerk flexibeler kan inspelen op wijzigingen in de omgeving. Hierbij wordt aangesloten op het concept `welzijn nieuwe stijl', waarbij welzijnswerkers actief de wijken in gaan om mensen op te zoeken. Daarbij richt het onderzoek zich ook op de vraag welke kostenbesparende maatregelen mogelijk zijn binnen het welzijnswerk.

Herontwerp welzijnswerk

De gemeente en Caleidoscoop zijn al gestart om gezamenlijk de huidige welzijnstaken te herijken en afspraken voor te bereiden voor de inzet van het welzijnswerk voor de komende jaren. De gemeente wil het aanbod van het welzijnswerk beter laten aansluiten op de specifieke omstandigheden en behoeften in de dorpen en wijken. Door gerichte inzet van het welzijnswerk aan de hand van duidelijke afspraken moet de effectiviteit van het welzijnswerk worden verbeterd.