Gemeente Cranendonck


Praat u mee over een nieuw Wmo-beleidsplan?

De gemeente Cranendonck werkt aan een nieuw Wmo-beleidsplan. Dat kan ze niet alleen, maar doet ze samen met haar inwoners Wilt u ook meepraten over hoe we in Budel, Budel-Schoot, Budel-Dorplein, Maarheeze, Soerendonk en Gastel voor onszelf én voor elkaar zorgen?

Wet maatschappelijke ondersteuning
Zelfstandigheid is belangrijk voor de mensen uit de gemeente Cranendonck, weten we uit ervaring. Met de Wet maatschappelijke ondersteuning zorgen we er in de gemeente Cranendonck voor dat iedereen mee kan doen en zo goed mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Gelukkig hebben we een hechte gemeenschap die elkaar daarbij helpt.

Natuurlijk kan de gemeente ondersteunen, denk bijvoorbeeld aan thuiszorg of een rolstoel. Maar hoe de gemeente het Wmo-beleid invult, hangt ook af van de wensen en behoeften van haar inwoners. Daarom horen we graag hoe u denkt over wat uw eigen rol kan zijn en wat u van uw gemeente en anderen verwacht.

Huiskamergesprekken
In de maand maart vinden er in alle dorpen van de gemeente huiskamergesprekken plaats. Maar liefst acht gastheren en gastvrouwen stellen hun huiskamer beschikbaar. Voor een kom koffie en een goed gesprek met hun buurtgenoten. Thuis, bij bekende gezichten die hart voor het dorp hebben. Wilt u meepraten over hoe we voor elkaar en onszelf kunnen zorgen? Meldt u aan voor één van de gesprekken in uw buurt.