Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen gezocht van woningoverval

Zaandam, 15-02-2011 o De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over een woningoverval van zaterdag 12 februari.

Midden in de nacht hoorde het slachtoffer op de Amberhout in Zaandam gebons op de deur. Toen hij de deur opendeed, werd hij direct naar achteren geduwd. Hij zag twee lichtgetinte en een donkere man. Er zou ook nog een vrouw in de gang hebben gestaan. Het slachtoffer werd geslagen en door een van de verdachte bedreigd met een mes. Het slachtoffer is vervolgens het huis uitgevlucht en is ergens in de bosjes gaan liggen waar hij de politie heeft gebeld. Hij is daar gebleven totdat de politie arriveerde. De verdachten waren toen niet meer aanwezig. Door de verdachten is computerapparatuur meegenomen uit de woning.

De signalementen van de mannelijke verdachten zijn als volgt:

Verdachte 1
Leeftijd tussen 25-30 jaar
Lengte ongeveer 1.75 m
Donker/zwart kort haar
Breed postuur
Droeg donkere kleding en blauwe spijkerbroek
Sprak gebrekkig Nederlands

Verdachte 2
Leeftijd tussen 24-30 jaar
Lengte ongeveer 1.70 m
Donker/zwart kort haar
Normaal postuur

Verdachte 3
Leeftijd tussen 25-30 jaar
Lengte ongeveer 1.70 m
Kort zwart kroeshaar
Somalisch uiterlijk
Fors postuur met buikje

Getuigenoproep
De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. De politie heeft sporenonderzoek verricht en een buurtonderzoek gehouden maar wil ook graag in contact komen met getuigen. Mogelijk dat er mensen zijn die iets gehoord of gezien hebben over deze zaak. Zij kunnen contact opnemen met de Centrale Recherche van de politie Zaanstreek via 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.