Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 15-02-2011

Bewoner (60) overlijdt in woning na vlam in de pan

TERHEIJDEN: In een woning aan de Hoekbeemden in Terheijden is maandagavond 14 februari 2011 de 60-jarige bewoner dood aangetroffen. Onderzoek van de technische recherche heeft uitgewezen dat het slachtoffer vermoedelijk, nadat de vlam in een pan geslagen was, teveel rook heeft ingeademd. Hij is kennelijk buiten bewustzijn geraakt en daarna overleden. Het slachtoffer in de woning dood aangetroffen door een ongeruste buurman. De agenten die als eerste ter plaatse kwamen, verzochten om de technische recherche omdat de doodsoorzaak onduidelijk was. Het technisch onderzoek wees uit dat er kennelijk tijdens het koken brand was ontstaan. Mogelijk heeft de bewoner die brand willen blussen. Het vuur was wel gedoofd. Er zijn geen sporen of aanwijzingen aangetroffen die wijzen op een misdrijf.

Rijbewijs kwijt na verkeersgevaarlijk rijgedrag

OOSTERHOUT - De politie heeft dinsdagmorgen 15 februari 2011 het rijbewijs ingevorderd van een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Krieleroord. Rond 02.30 uur reed een surveillancevoertuig achter een vrachtwagencombinatie op de Vijf Eikenweg. De opvallende politieauto was onderweg naar een melding en wilde de vrachtauto inhalen. Tijdens een inhaalmanoeuvre sneed de vrachtwagen het politievoertuig af door, zonder enige noodzaak, naar links uit te sturen. Hij bleef links rijden op de weghelft voor tegemoetkomende verkeer, om zodoende te
verhinderen dat hij ingehaald werd. Met deze actie bracht de bestuurder het overige verkeer bewust in gevaar. Toen de agent de chauffeur daarover aan wilde spreken en een stopteken gaven, negeerde hij dat. Via de Souvereinstraat reed hij met zijn combinatie de Karolusstraat in waar hij stopte bij een afnemer. Op het moment dat de agenten de bestuurder wilde aanspreken, deed hij zijn deuren op slot. Het koste de nodige moeite om met de man in contact te komen. Nadat de deur geopend was trapte de chauffeur vanuit zijn cabine naar de agent. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie. In het politiebureau werd vervolgens proces-verbaal tegen de man opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Vrachtwagenchauffeur en bijrijder in bezit van hennep

NIEUWENDIJK - De politie heeft maandagavond 14 februari 2011 de twee inzittenden van een vrachtwagen aangehouden. Het gaat om de 36-jarige chauffeur uit Lage Zwaluwe en een 41-jarige plaatsgenoot. Het duo werd gearresteerd wegens het overtreden van de Opiumwet. Agenten
controleerden rond 21.15 uur de bewuste vrachtwagen in de
Snijderstraat. Tijdens het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een sterke henneplucht. In het voertuig vonden ze een
hoeveelheid hennep (21 gram) en hasj. Beiden moesten mee naar het bureau voor het opmaken van een proces-verbaal. De softdrugs is in beslag genomen.

Jongeman (20) bedreigt en beledigt agenten

KAATSHEUVEL - De politie heeft maandagmiddag 14 februari rond de klok van 14.45 uur, in de Hoofdstraat een 20-jarige inwoner uit Kaatsheuvel aangehouden voor bedreiging en belediging. Tijdens een
bekeuringsituatie voor het rijden zonder gordel vond de man het nodig de agenten uit te schelden. Hierop hebben de agenten hem aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette hij zich. De politie paste geweld toe om de verdachte onder controle te krijgen. Nadat het verzet gebroken was, uitte hij verbale bedreigingen tegen één van de agenten.

Té snelle automobilisten moeten rijbewijs meteen inleveren

HOOGE ZWALUWE: Een 49-jarige automobilist uit Zevenbergschen Hoek moest zijn rijbewijs inleveren na een forse snelheidsovertreding. Hij reed maandagavond 14 februari 2011 om 19.10 uur met een snelheid van 133 km/u over de Brandestraat in Hooge Zwaluwe. Een politieagent van het Verkeershandhavingsteam stelde de snelheidsovertreding vast met behulp van een lasergun. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De overtreder reed dus 53 km/u sneller dan was toegestaan.

ALMKERK: Een 20-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg onderging het zelfde lot. Hij werd door een onopvallende video surveillance auto betrapt toen hij met 141 km/u over de Provincialeweg Oost scheurde. Dat gebeurde maandagavond 14 februari om 21.25 uur. Zijn rijgedrag werd op video vastgelegd. Deze beginnend bestuurder reed 136 km/u op een weg waar maximaal 80 km/u is toegestaan. Zijn gedrag leidde tot een proces-verbaal en invordering van zijn rijbewijs.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 15-02-2011 13:59 | © Regio Midden en West Brabant |