Politie Hollands Midden

Rijn- en Veenstreek - Politie waarschuwt voor auto-inbraken

Rijn- en Veenstreek, 15-02-2011 o De politie in district Rijn- en Veenstreek wijst op auto-inbraken in haar gebied. In januari vonden er 62 auto-inbraken plaats. Deze maand zijn er tot heden 14 aangiften gedaan.

Om het aantal auto-inbraken laag te houden adviseert de politie om geen goederen zichtbaar in de auto achter te laten. Een autodief is immers vaak een gelegenheidsdief.

De politie is vooral in de nachtelijke uren alert op verdachte situaties bij geparkeerde autos, maar vraagt de mensen om te bellen als ook zij iets verdachts zien. Dan kunnen we snel reageren. Een verdachte situatie is niet alleen als een burger ziet dat er bijvoorbeeld een ruitje wordt ingeslagen. Maar ook als iemand op een parkeerplaats uitgebreid in autos kijkt, aldus Jan Geijsman van de districtsleiding. Ook is het altijd van belang dat mensen aangifte doen van een auto-inbraak. Dat kan op het politiebureau, via internet (www.politie.nl) of telefonisch via 0900-8844.

Geen gelegenheid, geen dief Vaak worden achtergelaten navigatiesystemen uit de autos gestolen, maar ook regelmatig bankpasjes, laptops, rijbewijzen en jassen. De politie roept burgers op inbrekers geen kans te geven. Laat geen waardevolle spullen in de auto achter, ook geen andere zaken als kleding en boodschappentassen. Zet het dashboardkastje en het oprolbare bagagedek van de kofferbak open zodat ook te zien is dat er niets te halen valt. Doe de auto altijd op slot, ook als u maar even weg bent.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl. Melden via Misdaad Anoniem (0800 - 7000) kan ook.