Politie Flevoland

Recherche zoekt getuigen na straatroof Middendreef

Lelystad, 15-02-2011 o Maandagmiddag werd een 23-jarige vrouw bij een zebrapad aan de Middendreef door een onbekende dader beroofd. De man griste de smartphone uit handen van de vrouw en rende weg. De beroving werd gezien door meerdere mensen. De recherche is specifiek op zoek naar een ouder echtpaar die het slachtoffer hebben geholpen en een man met een zoontje in een zwarte auto. Het slachtoffer bleef ongedeerd en heeft aangifte gedaan.

Tussen 15.10 uur en 15.45 uur vond de straatroof op de Middendreef nabij de Magic Apple plaats. Het slachtoffer bevond zich nabij het zebrapad (voetgangersoversteekplaats) toen ze van achteren werd belaagd. De straatroof duurde maar enkele seconden maar werd gezien door meerdere mensen. Van de dader is een opvallend signalement bekend:


- man, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst
- onverzorgd uiterlijk

- tenger postuur

- leeftijd tussen de 30 en 40 jaar

- een opvallend ruim zittende grijze jas met een zwarte kraag
- lang glimmend zwart haar in een staartje

De recherche is specifiek op zoek naar een blanke Nederlands sprekende man in een zwarte auto, vermoedelijk een Opel. De man had zijn zoontje van circa drie jaar bij zich en heeft het slachtoffer direct na de beroving gesproken. Tevens is de recherche op zoek naar een wat ouder Nederlands echtpaar die het slachtoffer hebben gesproken en haar mee hebben genomen in hun auto naar het politiebureau aan de Stationsweg. Bent u diegene die de recherche van district Noord zoekt of heeft u ook de straatroof gezien? Neemt u dan contact op met de recherche district Noord via:

0 9 0 0 8 8 4 4

Anoniem uw tip doorgeven kan ook! Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via:

0 8 0 0 7 0 0 0