Gemeente Voorschoten


Gezamenlijk onderhoudscontract voor 25.000 lichtmasten

onderhoudscontract lichtmasten De gemeenten Katwijk, Teylingen, Wassenaar en Voorschoten hebben voor 4 jaar een gezamenlijk onderhoudscontract voor de openbare verlichting afgesloten. Op maandag 14 februari 2011 droegen de wethouders Dekker-Mulder (Wassenaar), Adema-Nieuwenhuizen (Voorschoten), van Velzen (Teylingen) en Mostert (Katwijk) het onderhoud over aan aannemer Imtech Infra. Dat deden zij door per gemeente symbolisch een sleutel te overhandigen aan de aannemer.

Aanleiding van de samenwerking was het aflopen van het onderhoudscontract openbare verlichting voor de gemeente Katwijk. Om van een aanbestedingsvoordeel te genieten, is contact gezocht met buurgemeenten. De gemeente Voorschoten ondersteunt dit initiatief van harte. Daarom sluit zij samen met de gemeenten Teylingen en Wassenaar graag aan.

Imtech Infra
Op de aanbesteding hebben zich 8 ondernemingen ingeschreven. Imtech Infra bleek uiteindelijk de meest voordelinge aanbieder te zijn.

Het contract is in principe voor 4 jaar geldig en per 1 februari ingegaan. Imtech verhelpt storingen, schades en calamiteiten aan de openbare verlichting. Ook vervanging van lampen die aan het einde van hun berekende levensduur zijn, wordt ingepland door de aannemer om voortijdige uitval te voorkomen. Katwijk heeft ongeveer 9.400 lichtmasten, Teylingen ruim 6.000, Wassenaar ruim 5.800 en Voorschoten bijna 3.700.

Meer informatie
De openbare verlichting in Voorschoten is eigendom van de gemeente Voorschoten. Voor meldingen of vragen over de openbare verlichting kunt u gratis bellen met het Servicepunt van het Uitvoerend Bedrijf, telefoon (0800) 2358248 ( op werkdagen van 8.00 uur tot 16.00 uur bereikbaar). Storingen kunt u ook digitaal doorgeven via het formulier `melding openbare ruimte'. Dit formulier is beschikbaar op de website www.voorschoten.nl/digitaalloket(onder het kopje `Straatverlichting').

Bijschrift foto
Van links naar rechts: wethouder van Velzen (Teylingen), wethouder Mostert (Katwijk), mevrouw Neering en de heer Koelhuis ( Imtech Infra); wethouder Dekker-Mulder (Wassenaar), wethouder Adema-Nieuwenhuizen (Voorschoten).

* 15 februari 2011