Gemeente Zwijndrecht

Denk mee met wijkplatform Kort Ambacht

Denk mee met wijkplatform Kort Ambacht

image Met twaalf enthousiaste leden vormt het wijkplatform Kort Ambacht al een aardige denktank voor de wijk. Maar we kunnen het niet alleen, daar hebben we de bewoners van de wijk hard bij nodig. Jonge en oude bewoners, die weten wat er in de wijk leeft.

Of het nu gaat om gevaarlijke verkeerssituaties, het ondernemen van leuke straatacties, voorzieningen voor jongeren of een knalgoed idee, het wijkplatform wil het allemaal graag weten. Wat zijn bijvoorbeeld de wensen van de jongeren in de wijk? Een te gekke hangplek? Want zo'n hangplek moet je niet organiseren in de achtertuin van de wijk. Jongeren zijn soms net toeristen, ze willen een leuke plek net als een terras om te zien en gezien te worden, het liefst met een beetje vertier erbij.

Jongeren

Nu worden speeltuintjes van de kleintjes daar vaak voor gebruikt en dat is niet de bedoeling. Dus jongeren, als jullie ideeën hebben, meld het bij het wijkplatform. Zij kijken dan wat er uitgevoerd kan worden. Een leuk voorbeeld is de skatebaan onder de brug in Dordt, daar wordt veel gebruik van gemaakt. In het wijkplatform hebben wij Marcel Stolk als jongerenvertegenwoordiger. In het platform is hij de spreekbuis namens de jongeren. Dit jaar gaat hij ook een aantal evenementen organiseren voor de jongeren en de jeugd in de wijk.

Indien u ideeën hebt over de wijk of straat waarin u woont, dan hoort het wijkplatform dit graag. Op onze beurt zullen wij dan samen met u onderzoeken of uw plannen binnen onze mogelijkheden gerealiseerd kunnen worden. Soms heeft zoiets een lange weg te gaan; maar een andere keer kan het snel en kunnen we helpen met een bescheiden financiële tegemoetkoming. Als u uw idee of plan zelf aan het wijkplatform wilt presenteren dan geven wij u daarvoor tijdens een vergadering de gelegenheid.

Mocht u interesse hebben gekregen om actief deel te nemen aan het wijkplatform, schroom dan niet en meld u aan via: wijkplatformkortambacht@gmail.com of via ons postadres: Kapitein Rietbergenflat 74, 3333 CB te Zwijndrecht.

Wijkplatform Kort Ambacht

Samenwerken aan jullie wijk!