Rijksoverheid

Greenportlane voorbeeld voor nieuwe bedrijvenbeleid

Nieuwsbericht | 15-02-2011

De nieuwe Greenportlane, die straks de A67 met de A73 verbindt, versterkt de economie rond Venlo en is een voorbeeld voor het nieuwe bedrijvenbeleid van het kabinet. Dat zei minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) dinsdag 15 februari 2011 bij het graven van de eerste sleuf voor de nieuwe weg.

Versterking lokale economie

De nieuwe weg is nodig voor de versterking van de lokale economie en een betere bereikbaarheid van de tuinbouwbedrijven in de regio (Greenport Venlo). Greenport Venlo is het op één na grootste kassengebied van Nederland en een belangrijk logistiek knooppunt.

Groei van topsectoren

De aanleg van de weg past volgens Verhagen in het nieuwe bedrijvenbeleid van het kabinet. Samen met het bedrijfsleven worden knelpunten aangepakt die de groei van de topsectoren van onze economie, zoals de tuinbouw of de logistiek, belemmeren. Het kan gaan om infrastructurele knelpunten, maar bijvoorbeeld ook om het afschaffen van onnodige regels, of de verbetering van het vakonderwijs. Voor de nieuwe aanpak is in totaal meer dan 1,5 miljard euro beschikbaar. Voor alle ondernemers komt er daarnaast meer durfkapitaal en worden de lasten fors verlicht.

Verantwoordelijk ministerie


* Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Zie ook


* www.twitter.com/eleninieuws | Volg het nieuws van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie via twitter

* Informatie voor de pers


* Ondernemen | Onderwerp | EL&I

Voor vragen aan de Rijksoverheid bel Postbus51: 0800-8051