Gemeente Ede

dinsdag, 15 februari 2011

Gemeente Ede verkent maatschappelijk verantwoord ondernemen

info@ede.nl

De gemeente Ede wil haar ambities op het gebied van verantwoord milieubeleid inbedden in een bredere visie op de gemeentelijke mogelijkheden en rol als maatschappelijk verantwoord ondernemer. Een afweging voor de gevolgen van beleidskeuzen op sociaal gebied, voor milieu en ecologie en voor de economie is daar onderdeel van.

De gemeente Ede start een traject waarin beleid en uitvoering worden getoetst aan de uitgangspunten van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Verkend wordt hoe een goede balans en afweging tussen mens, milieu en geld gemaakt kan worden. Dit moet bij het gemeentebestuur en
-organisatie leiden tot grotere bewustwording van de samenhang van deze aspecten in het gemeentelijk beleid. De kwaliteit van besluitvorming wordt daarmee integraler en beter.

Ede wil de discussie vooral gebruiken om na te denken over haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op uiteenlopende gebieden als het interne inkoopbeleid en personeelsbeleid maar ook bijvoorbeeld milieubeleid en werkgelegenheidsbeleid. Het traject zal eerst intern en later ook met participatie van externe partners en inwoners doorlopen worden.

Enkele jaren geleden ondertekende Ede de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties. Een bezinning op de verschillende effecten van beleid kan bijdragen aan een invulling van de verplichtingen die horen bij die ondertekening.