Gemeente Ede

dinsdag, 15 februari 2011

Vernieuwing Kop van de Parkweg stap dichterbij

info@ede.nl

Op 15 februari 2011 heeft het college van B&W van Ede het voorontwerp-bestemmingsplan voor de Kop van de Parkweg vrij gegeven voor inspraak. Het plan ligt ter inzage van 24 februari t/m 23 maart. Op donderdagavond 3 maart is er een inloopavond in De Reehorst voor omwonenden en belangstellenden. Hier zijn deskundigen van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden.

De Kop van de Parkweg is één van de deelprojecten van de Veluwse Poort. De ambitie van college en gemeenteraad is de Kop van de Parkweg te transformeren naar een levendig en gemengd gebied waarin gewoond, gewerkt, gewinkeld en uitgegaan wordt en waar het prettig is te verblijven. De aanpak gebeurt in fasen. De gemeenteraad heeft op 17 december 2009 de belangrijkste kaders voor de herontwikkeling van de Kop van de Parkweg vastgesteld. Vervolgens zijn op 11 november 2010 het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan vastgesteld. Doel daarvan was de ruimtelijke en stedenbouwkundige kaders voor de verdere planuitwerking vast te leggen. Deze plannen vormen de basis voor het bestemmingsplan Kop van de Parkweg.

Bestemmingsplan

In het bestemmingsplan worden de bebouwingsmogelijkheden en bestemmingen van gronden en gebouwen vastgelegd. Het bestemmingsplan is gericht op de vier ontwikkelingslocaties (West, Noord, Kop van de Parkweg en Mon Reve).

De functies die worden toegestaan zijn in hoofdlijnen: kantoren met baliefunctie en commerciële en maatschappelijke dienstverlening op de begane grond en wonen op de verdiepingen. Uitzondering daarop zijn de twee westelijke bouwblokken, Parkweg Noord en Parkweg West, waarin ook voorzien wordt in de mogelijkheid voor detailhandel op de begane grond. In aanvulling hierop wordt horeca (bijvoorbeeld restaurant, eetcafé, lunchroom en ijssalon) mogelijk in de bouwblokken Parkweg Noord, Parkweg West, het paviljoen, de Kop van de Parkweg en het bestaande pand Mon Reve.

Inzage

Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt van 24 februari t/m 23 maart ter inzage bij het informatiecentrum Bouwen, wonen en milieu (Raadhuisplein 2). Tijdens deze periode kunnen inwoners hun inspraakreactie kenbaar maken bij het college van B&W. Op donderdag 3 maart van 19.00 tot 21.00 uur organiseert de gemeente een inloopavond in De Reehorst. Bewoners en belanghebbenden kunnen tijdens deze avond het plan inzien en hier vragen over stellen.