Wageningen Universiteit en Researchcentrum 15 feb 2011

Onderdeel: Alterra

Paul van den Brink, onderzoeker bij Alterra, onderdeel van Wageningen UR, is gekozen tot president van de âWorld Councilâ van SETAC, de Society of Environmental Toxicology and Chemistry. SETAC is een wereldwijde non-profit organisatie met 5300 leden, allen professionals die zich bezig houden met onderzoek, onderwijs en management met betrekking tot het oplossen van milieuproblemen in de natuurlijke omgeving en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Sinds juni 2008 was Paul van den Brink al president van de Europese tak van SETAC. Daarnaast was hij vice-president van de SETAC World Council. Zijn uitverkiezing is ook een erkenning voor het baanbrekende werk van het team Environmental Risk Assessment van Alterra en de leerstoelgroep Aquatische Ecologie en Waterkwaliteitsbeheer van de Wageningen University waarbinnen hij zich bezig houdt met onderzoek naar de effecten en risicoâs van chemische stoffen in het milieu. Eerder al was Theo Brock president van SETAC-Europa. Ook andere leden van beide teams zijn actief in SETAC.

Paul van den Brink, die tevens hoogleraar Chemische Stressecologie is, heeft sinds 1994 meer dan 100 peer reviewed artikelen en boekhoofdstukken gepubliceerd. Met twee daarvan won hij internationale prijzen. Paul is een internationaal erkend innovatief wetenschapper met een hoge productiviteit en aanzienlijke impact. De SETAC Innovative Science Award van 2006 leverde hem 100.000 euro aan onderzoekgeld op. Paul van den Brink is ook verbonden aan de leerstoelgroep Aquatic Ecology and Water Quality Management Group vanWageningen University.

Contact
prof.dr.ir. PJ (Paul) van den Brink