Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


NOS UEFA Champions League: strijd tussen de laatste 16 barst los

HILVERSUM, 1 februari 2011- Dinsdag 15 februari aanstaande begint de spannende knock-out fase van de UEFA Champions League die duurt t/m woensdag 16 maart. De NOS volgt de strijd tussen de zestien clubs live of in uitgebreide samenvatting. Op dit hoogste Europese voetbalpodium acteren helaas geen Nederlandse clubs: PSV, Ajax en FC Twente mogen wel in de UEFA Europa League laten zien wat ze waard zijn.

De UEFA heeft de competitieopzet van de Champions League vorig seizoen gewijzigd, waardoor de zestien wedstrijden van deze knock-out ronde zijn verspreid over acht speeldagen. De NOS zendt in deze fase vier Champions Leaguewedstrijden rechtstreeks uit. Op de avonden dat er geen live wedstrijd op het NOS-programma staat zijn wel de samenvattingen van de die avond gespeelde wedstrijden te zien in een extra uitzending, vanaf 22.40 uur op Nederland 3.

DINSDAG 15 FEBRUARI
NEDERLAND 3
NOS UEFA Champions League (22.40-23.10 uur)
Presentatie: Tom Egbers
· Samenvatting van de wedstrijd AC Milan-Tottenham Hotspur (commentaar: Jeroen Elshoff). · Samenvatting van de wedstrijd Valencia-Schalke 04 (commentaar: Arno Vermeulen).

WOENSDAG 16 FEBRUARI
NEDERLAND 3
NOS UEFA Champions League (20.15- 23.15 uur)
Presentatie: Toine van Peperstraten
· Live verslag van de wedstrijd Arsenal-FC Barcelona (commentaar: Jeroen Grueter). Presentatie in het stadion: Jack van Gelder. Wedstrijdanalyse: Ronald Koeman en Ron Jans. · Samenvatting van de wedstrijd AS Roma-Shakhtar Donetsk (commentaar: Philip Kooke).

DINSDAG 22 FEBRUARI
NEDERLAND 3
NOS UEFA Champions League (22.40-23.10 uur)
Presentatie: Jack van Gelder
· Samenvatting van de wedstrijd FC Kopenhagen-Chelsea (commentaar: Jeroen Grueter). · Samenvatting van de wedstrijd Olympique Lyon-Real Madrid (commentaar: Philip Kooke).

WOENSDAG 23 FEBRUARI
NEDERLAND 3
NOS UEFA Champions League (20.15-23.15 uur)
Presentatie: Jack van Gelder
· Live verslag van de wedstrijd Internazionale-Bayern München (commentaar: Arno Vermeulen). Presentatie in het stadion: Tom Egbers. Wedstrijdanalyse: Ronald Waterreus en Ron Jans. · Samenvatting van de wedstrijd Olympique Marseille-Manchester United (commentaar: Jeroen Elshoff).

De NOS beslist in een later stadium welke van de overige wedstrijden in de knock-out fase op 8, 9, 15 en 16 maart live of in samenvatting worden uitgezonden.

Voor meer informatie :



Nederlandse Omroep Stichting (NOS)