Dienstenbond CNV

Nieuws

14 februari 2011

Leden stemmen in met Sociaal Plan Stolk & Reese Kuvert B.V.

Op 4 februari jl. wezen de leden van CNV Media het concept Sociaal Plan unaniem van de hand. Naar hun gevoel nam de werkgever hen niet serieus en bood een te mager sociaal plan aan. De directie van Stolk & Reese heeft dit signaal duidelijk ter harte genomen. Een nieuw sociaal plan, waarin aan de belangrijkste eisen van het personeel tegemoet wordt gekomen, is inmiddels door de leden goedgekeurd.

Op de ledenbijeenkomst op 4 februari werd al snel duidelijk dat de leden het sociaal plan, zoals het er toen uitzag, niet zagen zitten. De `doorwerkbonus' van 150 euro werd als een belediging ervaren. Ook het ontbreken van een reiskostenregeling voor medewerkers die over zouden willen gaan naar de vestiging in Venlo, was een struikelblok. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het sociaal plan unaniem van de hand werd gewezen.

CNV Media is verheugd met het feit dat de directie van Stolk & Reese dit signaal serieus heeft genomen. Al vrij snel lag er een nieuw sociaal plan op tafel, waarin aan de belangrijkste eisen van het personeel tegemoet wordt gekomen. Zo is bijvoorbeeld de doorwerkbonus verhoogd naar een half maandsalaris en is er een reiskostenregeling opgenomen. Inmiddels is dit sociaal plan door de leden goedgekeurd. Op korte termijn zal er tot ondertekening worden overgegaan waarmee het sociaal plan een feit is.

Juist tijdens een reorganisatie hebben werknemer en vakbond elkaar nodig! Niet alleen om er voor te zorgen dat er een goed sociaal plan wordt afgesloten, maar ook voor hulp en advies als u onverhoopt uw baan dreigt te verliezen. Wordt daarom vandaag nog lid van CNV Media. Kijk voor alle voordelen van een lidmaatschap op onze website: www.cnvdienstenbond.nl.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.