Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Optimalisatie logistieke functie nieuwe bedrijfsruimte Geko Plastic Recycling te Valkenswaard

Archicom Consultants + Archineers + Managers heeft voor Geko Plastic Recycling (voorheen Timco Plastics) te Valkenswaard de nieuwe bedrijfsruimte ontwikkeld en ontworpen.

De bedrijfsruimte van Geko Plastic Recycling is in juli 2010 getroffen door brand. Hierdoor is de bedrijfsruimte verwoest. Recent is gestart met de herbouw en deze week is het hoogste punt al bereikt. Het kantoorpand is nagenoeg ongeschonden gebleven en wordt gehandhaafd.

In het ontwerp is rekening gehouden met de optimalisatie van de logistieke functies. De directie van Geko Plastics bevestigd dat men door de procesverbeteringen efficiënter en concurrerend kan inspelen op de markbehoeften. Het bedrijf levert kunststof granulaten zoals HDPE, PE, ABS, Polycarbonaat in volume eenheden van 100 kilo tot 100 ton. Geko Plastics levert sinds 1989 hoogwaardige granulaten aan de kunststof verwerkende industrie in de Benelux.

Archicom is in dit project verantwoordelijk voor het logistiek advies, het ontwerp, projectmanagement en de directievoering. Ook begeleidt Archicom het bedrijf bij het vergunningentraject richting gemeente en Provincie.

Bij het ontwerp van het nieuwe gebouw is door Archicom rekening gehouden met de meest recente energiebesparing-, milieu- en brandveiligheidseisen. Het nieuwe gebouw is dan ook voorzien van warmte terugwinning uit het productie proces, geluid emissie reducerende wanden, en is het gebouw volledig gesprinklerd.

Enkele kengetallen van het Geko Plastic Recycling project zijn:
. Grootte bedrijfsruimte: 4.500m²

. Totale oppervlakte kantoorruimte: 300 m²

. Stichtingskosten: circa E 2 miljoen

Noot voor de redactie,