Arcadis NV

Amsterdam, 15 februari 2011
ARCADIS draagt activiteiten Witpaard over

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal advies, ontwerp- ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekendgemaakt dat het de activiteiten van stedenbouwkundig bureau WITPAARD zal overdragen aan het management. WITPAARD, actief in stedenbouw en ruimtelijke ordening, werd eind 2004 onderdeel van ARCADIS ter versterking van de lokale marktpositie in Noord en Oost Nederland. Het besluit om de overname ongedaan te maken komt voort uit de beperkte synergie tussen de beide bedrijven. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

WITPAARD wordt verzelfstandigd door middel van een management buyout door de directie van de onderneming. Met 30 medewerkers kan WITPAARD goed concurreren in haar markt waarin kleinere bureaus de overhand hebben.

"WITPAARD kan beter concurreren in de lokale omgeving, terwijl ARCADIS zich vooral richt op de grotere, meer complexe projecten," aldus Rob Mooren, directeur van ARCADIS Nederland. "In dat geval is het beter om apart verder te gaan."