Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

11 februari 2011

WONINGMARKTONDERZOEK GEMEENTEN
KAAG EN BRAASSEM EN NIEUWKOOP

Woondiensten Aarwoude en Woningbouwvereniging Alkemade voeren in februari 2011 onderzoek uit naar de woonwensen van huurders en kopers in de gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Het onderzoek wordt uitgevoerd door bureau Companen uit Arnhem. Ook de gemeenten zijn enthousiast en werken mee aan het onderzoek.

Doel woningmarktonderzoek
Een woningmarktonderzoek geeft antwoord op vragen als: voor wie zijn welke woningen nu en in de toekomst nodig? Om hoeveel woningen gaat het, waar en in welke prijsklasse? En wat vinden inwoners belangrijk als het gaat om de woonomgeving en voorzieningen? Met behulp van de resultaten uit het woningmarktonderzoek worden woningbouwprojecten in de nabije toekomst zoveel mogelijk afgestemd op de wensen van de inwoners en wordt actueel beleid opgesteld.

Enquête via internet en telefoon
Alle huishoudens in de gemeente Kaag en Braasem en in een deel van de gemeente Nieuwkoop (voormalige gemeente Ter Aar) krijgen in de komende twee weken een uitnodigingsbrief in de bus. Iedereen kan meedoen via internet. Daarnaast zullen enquêteurs van Companen ook telefonisch enquêtes afnemen. Uiteraard vindt de verwerking van de gegevens anoniem plaats.

Uitkomst van het onderzoek
Voor de zomer van 2011 worden de belangrijkste resultaten van het onderzoek bekendgemaakt via de plaatselijke media.

Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Woningbouwvereniging Alkemade: Rob Hensen, directeur-bestuurder, (071) 331 50 00.

Woondiensten Aarwoude: Rogier van der Laan, directeur-bestuurder, (0172) 50 35 55


---- --